Kužmová sa prvý raz v kariére prebojovala Top 50

NETKY.SK • 18 December 2018, 12:12 • 2 min
Kužmová sa prvý raz v kariére prebojovala Top 50

DUBAJ - Túto sezónu začala na 138. mieste rebríčka WTA, ale na jej konci sa slovenská tenistka Viktória Kužmová prvýkrát ocitla v najlepšej svetovej päťdesiatke. K posunu z 54. na 50. post jej pomohla finálová účasť na stotisícovom turnaji ITF na tvrdom povrchu v Dubaji v SAE, ktorý sa konal v netradičnom decembrovom termíne. Kužmová v SAE zdolala štyri súperky a nestačila až vo finále na skúsenú Číňanku Pcheng Šuai.

slovakia

left justify in out

"Trvalo mi, kým som sa dostala do rytmu. Na začiatku turnaja hru komplikoval vietor. Povrch bol veľmi rýchly, preto som očakávala krátke výmeny, ale opak bol pravda - bol to turnaj dlhých výmen. Hodnotím ho pozitívne. Na to, že som odohrala prvé zápasy od konca októbra, to vyšlo super," povedala Kužmová v rozhovore pre denník Šport. Svoju finálovú prehru s bývalou štrnástkou rebríčka Pcheng 3:6, 0:6 zhodnotila takto: "Súperka takmer nerobila chyby. Potvrdila svoje skúsenosti, hrala oveľa lepšie ako ja a titul si zaslúžila."

Dvadsaťročnú Košičanku (nar. 11. mája 1998) môže tešiť aj fakt, že je najmladšou hráčkou v elitnej päťdesiatke svetového ženského poradia. Z 20-ročných hráčok je pred ňou len Bieloruska Arina Sobolenková, aktuálna trinástka, ktorá sa narodila o 6 dní skôr. "Ani som o tom nevedela. Je to super, som rada, že sa mi takto darí," pokračovala Kužmová pre Šport.

Celkovo k svojmu súčasnému renkingovému postaveniu ambiciózna Slovenka postaveniu dodala: "Nerada sa pozerám na rebríček a body. Tentoraz som však vedela, že v prípade postupu do finále by som sa tesne mala dostať do prvej päťdesiatky. Snažila som sa na to počas semifinále nemyslieť a najmä si užiť zápas. Čo sa týka ďalších možností, posun vyššie nebude jednoduchý. Čaká ma obhajovanie bodov z minulého roka. Konkrétny cieľ nepoviem. Verím však, že tvrdá práca sa prejaví aj na výsledkoch.“

Zverenkyňa Michala Mertiňáka v rámci projektu NTC Kužmová má za sebou vydarenú sezónu. Na turnajoch WTA v Budapešti a Hertogenboschi sa prebojovala až do semifinále. Menej sa jej darilo na grandslamových podujatiach, do 2. kola nazrela v roku 2018 iba na parížskom Roland Garros.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies