Slovenská paralyžiarka Rexová získala veľký krištáľový glóbus

NETKY.SK • 25 Marec 2024, 17:15 • 2 min
Slovenská paralyžiarka Rexová získala veľký krištáľový glóbus

SELLA NEVEA - Slovenská reprezentantka v paralyžovaní Alexandra Rexová získala veľký krištáľový glóbus za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári 2023/2024 medzi zrakovo znevýhodnenými. Zvíťazila pred Rakúšankou Veronikou Aignerovou a Britkou Mennou Fitzpatrickovou.

slovakia

left justify in out

Rexovej sa darilo aj na záverečných pretekoch v tomto talianskom stredisku, kde spolu s navádzačom Hugom Rybárom po zrušení tréningov zjazdu obsadila v prvých dvoch obrovských slalomoch druhé a tretie miesto.

Pódiové umiestnenie dosiahla aj v slalome, keď skončila druhá a v poslednom obrovskom slalome bola na piatej priečke. Super-G organizátori zrušili.

„Prvenstvo vo SP je veľký úspech a tiež dôkaz toho, že si Alexandra počas celej náročnej a dlhej sezóny udržiavala stabilnú výkonnosť,“ povedal manažér slovenskej reprezentácie Martin Makovník podľa oficiálnej stránky Slovenského paralympijského výboru (SPV).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: ČTK / AP / Andy Wong
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies