Statočný Marcel Merčiak! Do Tokia odletel krátko po pohrebe svojej matky

NETKY.SK • 31 Júl 2021, 16:36 • 2 min
Statočný Marcel Merčiak! Do Tokia odletel krátko po pohrebe svojej matky

TOKIO – Legendárny komentátor RTVS Marcel Merčiak prežíva veľmi ťažké životné obdobie. Tesne pred odchodom do centra olympijských hier prišiel o svoju milovanú matku. Kolegov však v "štichu" nenechal.

slovakia

left justify in out

Športový redaktor telom aj dušou, Marcel Merčiak, odletel komentovať športové udalosti do dejiska olympijských hier  napriek tomu, že aktuálne prežíva obrovský smútok zo smrti svojej matky Heleny. Tá zomrela tesne pred jeho odchodom do Tokia, kedy prehrala svoj boj s následkami ťažkej autonehody. Informoval o tom Nový Čas.  

 

Na hodinách príprav, plánovania a samotnej realizácii najväčšieho sviatku športovcov sa podieľa takmer stočlenný tím RTVS. A je to práve Marcel Merčiak, ktorý mu šéfuje. Ako uviedol pre denník, momentálne prežíva jedno z najťažších období v živote.

 

„Po dohode s otcom a rodinou som sa napriek mimoriadne smutnej rane rozhodol tri dni po pohrebe vycestovať do Tokia a pomôcť kolegom s olympijským vysielaním, ktoré sme dlhodobo pripravovali. Celá situácia je pre mňa veľmi bolestivá. Ďakujem všetkým za vyjadrenie podpory,“ poďakoval Merčiak. 

 

Helena Merčiaková s manželom Jánom boli v roku 2008 obeťami vážnej dopravnej nehody. Jej zranenia boli natoľko vážne, že ostala pripútaná na invalidný vozík  a musela užívať veľmi silné lieky. Ich dlhoročné úživanie sa však odrazilo na jej celkovom zdravotnom stave a nedávno skonala.

 

Napriek tomu, že Marcel Merčiak mohol ostať na Slovensku so smútiacou rodinou, rozhodol sa s kolegami predsa len vycestovať. K tomuto neľahkému rozhodnutiu prispel najmä jeho otec, ktorý na syna apeloval, aby do Tokia odletel a robil to, čo mu ide najlepšie

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies