Kurz eura voči doláru mierne vzrástol, ohrozuje ho slabý vývoj nemeckého priemyslu

NETKY.SK • 12 November 2015, 09:45 • 2 min
Kurz eura voči doláru mierne vzrástol, ohrozuje ho slabý vývoj nemeckého priemyslu

FRANKFURT NAD MOHANOM - Kurz spoločnej európskej meny dnes mierne vzrástol. Informovala o tom agentúra DPA. Euro sa ráno predávalo po 1,0750 USD, čo je o niečo viac ako v stredu (11. 11.) večer. To znamená, že dolár stál 0,9298 eura. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v stredu napoludnie referenčný kurz na 1,0716 USD/EUR.

slovakia

left justify in out

V eurozóne je dnes na programe napríklad správa o vývoji priemyselnej produkcie. Experti počítajú s miernym poklesom, ktorého príčinou je však predovšetkým nečakane slabý vývoj v Nemecku. V ostatných veľkých krajinách eurozóny, ako sú Francúzsko, Taliansko a Španielsko, je vývoj v priemysle podľa už zverejnených čísel o niečo lepší. V USA je v centre pozornosti opäť menová politika. Dnes sa očakávajú vyjadrenia šéfky centrálnej banky (Fed) Janet Yellenovej, jej zástupcu Stanleyho Fischera a šéfa newyorského Fedu Williama Dudleyho. Experti čakajú na signály, či Fed zvýši úrokové sadzby už v decembri.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies