Kremeľ zváži protiopatrenia v reakcii na americké sankcie

NETKY.SK • 23 December 2015, 08:17 • 2 min
Kremeľ zváži protiopatrenia v reakcii na americké sankcie

MOSKVA - Rusko zváži protiopatrenia ako reakciu na dnešné uvalenie sankcií zo strany Spojených štátov na 34 ruských fyzických a právnických osôb. Krok USA je podľa kremeľského hovorcu Dmitrija Peskova snahou o vyvinutie nátlaku na Moskvu ohľadom jej úlohy v ukrajinskej kríze.

slovakia

left justify in out

"Ide o pokračovanie nepriateľského postoja voči Rusku, ktorý má zničujúci vplyv na bilaterálne vzťahy. Ako je známe, v takýchto prípadoch prevažuje princíp reciprocity," povedal na tlačovej konferencii Peskov, ktorého citovala agentúra Reuters.

 

"Dnešný krok je potvrdením záväzku Spojených štátov usilovať sa o diplomatické riešenie ukrajinskej krízy uplatňovaním sankcií voči Rusku," uvádza sa vo vyhlásení amerického ministerstva financií.

 

Spojené štáty a Európska začali so sankčnou politikou voči Moskve po tom, ako Rusko minulý rok v marci anektovalo ukrajinský polostrov Krym a začalo podporovať proruských separatistov na východe Ukrajiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies