Organizácia Lekári bez hraníc zatvára kliniku na Haiti pre boje medzi gangmi

NETKY.SK • 2 August 2021, 15:54 • 2 min
Organizácia Lekári bez hraníc zatvára kliniku na Haiti pre boje medzi gangmi

PORT-AU-PRINCE - Predstavitelia organizácie Lekári bez hraníc oznámili, že zatvárajú kliniku v hlavnom meste Haiti.

slovakia

left justify in out

Humanitárna organizácia Lekári bez hraníc zatvára kliniku v hlavnom meste Haiti. Donútili ju násilnosti miestnych gangov. Oznámili to v pondelok predstavitelia organizácie. Klinika, poskytujúca núdzovú pomoc vo štvrti Martissant v Port-au-Prince, pôsobila 15 rokov a slúžila približne 300-tisíc obyvateľom, uviedla organizácia Lekári bez hraníc vo vyhlásení.

 

img

 

Prečítajte si: Haitský prezident Jovenel Moise sa stal obeťou atentátu vo vlastnom dome

Klinika v poslednom období poskytovala zdravotnú starostlivosť desiatkam ľudí, ktorí utrpeli strelné poranenia, pričom medzi nimi boli aj mnohí civilisti. Išlo o dôsledok toho, že gangy vo štvrti Martissant bojovali o územia. V minulom roku klinika vo svojej úrazovej ambulancii ošetrila viac ako 33-tisíc ľudí. Organizácia Lekári bez hraníc však uviedla, že sa bude snažiť o presťahovanie kliniky na iné miesto v Port-au-Prince. Rozhodnutie organizácie je nepriaznivou správou pre miestnu komunitu, ktorá väčšinou nemá prístup k zdravotníckej pomoci.

 

Možno vás zaujme: Vdova po zavraždenom haitskom prezidentovi sa prihovorila verejnosti



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona