Klub z malého mesta sa prepracoval medzi futsalovú špičku na Slovensku, presadzuje sa aj v Európe

NETKY.SK • 25 Apríl 2021, 13:37 • 2 min
Klub z malého mesta sa prepracoval medzi futsalovú špičku na Slovensku, presadzuje sa aj v Európe

Futsal je jedným zo športov, ktoré sú na Slovensku na vzostupe. Pred niekoľkými dňami obletela krajinou správa o postupe reprezentácie na majstrovstvá Európy. Obrovský úspech národného tímu do veľkej miery súvisí so systematickou prácou klubu, ktorý sa za pomerne krátky čas stal tým najlepším mužstvom na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Lučenec je v športových kruhoch známy predovšetkým vďaka basketbalu, v posledných rokoch však v meste zavládla futsalová mánia. Zaujímavý je hlavne raketový rast klubu, ktorý vznikol iba pred šiestimi rokmi. „Hneď v našej druhej sezóne sa nám podarilo postúpiť do extraligy. Ako nováčik sme sa prebojovali do finále proti Slovanu a minulý rok sme po základnej časti ligu vyhrali,“ prezradil exkluzívne pre Netky prezident klubu Milan Kamenský.

 

img

 

„Receptom na úspech je svedomitá práca celého tímu, snažíme sa postupne zlepšovať. Keďže sme začínali od nuly, každý krok vpred si nesmierne vážime, veď sme sa niekoľkokrát učili aj na vlastných chybách. Veľkou vzpruhou pre klub bol návrat kapitána Attilu Feherváriho zo Slov-maticu Bratislava. Futsal kedysi mal v Lučenci tradíciu, osem rokov sa tu však nič nedialo. Povedali sme si, že nastal správny čas zmeniť to,“ pokračoval.

 

Kamenský do klubu spočiatku investoval z vlastných zdrojov, po postupe do extraligy sa objavili sponzori a pomocnú ruku podalo aj mesto. Tím sa ocitol na správnej ceste a vynikajúce výsledky na domácej scéne mu priniesli účasť v Lige majstrov, ktorá je zložená z najlepších futsalových mužstiev Európy. „Tento rok v januári sme hrali s KPRF Moskva, bola to cenná skúsenosť. Ak by som to mal prirovnať k futbalu, predstavte si, že by Slovan Bratislava nastúpil proti Realu Madrid alebo Barcelone. Moskovčania patria medzi elitu, v predchádzajúcom ročníku súťaže skončili na treťom mieste. Dva roky dozadu sme v LM hrali po prvýkrát, po odstúpení majstra z Bratislavy,“ pokračoval v rozprávaní prezident.

 

 

Nedávny postup na EURO potešil aj Lučenčanov, ktorí majú v reprezentácii až sedem hráčov, klubového lekára a dokonca maséra. Tréner Mimelu Marián Berky je navyše aj lodivodom národného mužstva. Takýto historický úspech potreboval podľa Kamenského futsal na Slovensku ako soľ. „Zvýšiť by sa mohla úroveň ligy a pridať by sa mohli tradičné bašty futsalu ako Košice či Bratislava. Dúfam, že vystúpenie na EURE bude lákadlom aj pre mladých chalanov a tomuto športu sa začne venovať viac detí. Už teraz vidím, že je to motivácia pre našich juniorov, ktorí s nami často trénujú. Hrať po boku reprezentantov je pre nich pocta."

 

img

 

Futsal na Slovensku tak ako aj iné športy ovplyvnila pandémia, ktorá zastavila ligové súťaže a body do tabuľky sa získavajú prostredníctvom občasných turnajov. Lučenec zatiaľ v ôsmich zápasoch osemkrát zvíťazil a do konca sezóny ho čaká ešte šesť duelov. Ak ich zvládne, vyslúži si okrem titulu majstra Slovenska aj ďalšiu účasť medzi európskou futsalovou smotánkou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies