Krčmári v Spojenom kráľovstve zatvárajú svoje podniky, dôvodom je vysoká inflácia

NETKY.SK • 12 Apríl 2023, 09:30 • 2 min
Krčmári v Spojenom kráľovstve zatvárajú svoje podniky, dôvodom je vysoká inflácia

LONDÝN - Vysoká inflácia v Spojenom kráľovstve spôsobuje, že čoraz viac podnikateľov v pohostinských službách sa dostáva do existenčných problémov. Poradenská spoločnosť Altus Group v utorok uviedla, že v Anglicku a Walese v prvom štvrťroku zatvorili 153 krčiem a barov, o 47 % viac ako v rovnakom období vlaňajška.

slovakia

left justify in out

Inflácia v Spojenom kráľovstve sa už niekoľko mesiacov pohybuje v dvojciferných číslach a podľa najaktuálnejších údajov dosiahla vo februári 10,4 %. Krčmy trpia v dôsledku rýchleho nárastu nákladov na energie, vysokých cien potravín a spomaľujúceho sa spotrebiteľského dopytu, uviedla spoločnosť, ktorá sa špecializuje na komerčné nehnuteľnosti.

 

Majitelia sú nútení zvyšovať ceny a znižovať náklady. V prípade, že tlak nezvládnu, sa priestory mnohých podnikov po ich zatvorení premenia na byty. Prispieva k tomu aj nedávne zníženie vládnej pomoci na zmiernenie dopadov energetickej krízy, v dôsledku čoho sa priestory krčiem stali ešte atraktívnejšími pre alternatívne investície, vysvetlila Altus Group. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies