Polícia obvinila Holanďana, ktorý chcel z letiska odísť s cisternou na tankovanie

NETKY.SK • 8 Júl 2022, 17:34 • 2 min
Polícia obvinila Holanďana, ktorý chcel z letiska odísť s cisternou na tankovanie

KOŠICE – Dvadsaťštyriročný Holanďan v noci na piatok prešiel cez oplotenie do skladu leteckých pohonných hmôt (LPH) v areáli košického letiska a chcel odísť s cisternou na tankovanie lietadiel.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová s tým, že ho obvinili zo zločinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla v štádiu pokusu. „Ku škodám na majetku letiska Košice nedošlo, poškodená bola časť oplotenia letiska,“ povedala pre TASR hovorkyňa letiska Karolína Linhartová. Podľa jej slov je cisterna vybavená osobitnými bezpečnostnými systémami, ktoré zabránili manipulácii s vozidlom.

 

img

 

„Pracovník LPH zaznamenal v uvedených skladoch pohyb, osobu spacifikoval a ihneď zavolal Útvar ochrany letiska a Policajný zbor SR,“ povedala s tým, že Holanďana na mieste zadržali. Polícia spresnila, že odstavené motorové vozidlo zn. Iveco, ktoré cudzinec naštartoval, bolo plne natankované leteckým palivom v množstve 25 000 litrov v sume približne 60 000 eur.
 

img

     

„Bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,18 mg/l alkoholu v dychu (0,37 promile), opakovaná dychová skúška bola s negatívnym výsledkom,“ dodala Ivanová, podľa ktorej muža po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnili do cely policajného zaistenia.

 

Možno vás zaujme: Tragická dopravná nehoda! Polícia obvinila muža, ktorý z miesta nehody ušiel



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies