Zvrat v Škriniarovom prípade, národný tím s ním môže v Belfaste počítať

NETKY.SK • 9 November 2020, 12:54 • 2 min
Zvrat v Škriniarovom prípade, národný tím s ním môže v Belfaste počítať

BRATISLAVA - Nový tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič má v posledných dňoch mimoriadne náročnú úlohu, keďže skladá tím na mimoriadne dôležitý štvrtkový duel v boji o účasť na budúcoročných ME.

slovakia

left justify in out

Slováci totiž v Belfaste nastúpia proti domácemu výberu a víťaz tohto duelu sa kvalifikuje na kontinentálny šampionát. Ako je známe, hlavný kouč nebude mať k dispozícii stopéra Martina Škrtela, ktorý po po minuloročnom ukončení reprezentačnej kariéry rozhodol pomôcť národnému, no z hry ho vyradili zdravotné problémy. Stopérskou jednotkou tak má byť Milan Škriniar z talianskeho Interu Miláno.

 

Škriniar podporí národný tím
V nedeľu večer však mediálnym priestorom preleteli šumy, že ani on nebude k dispozícii. Dôvodom malo byť rozhodnutie klubu, že v súlade s predpismi neuvoľní svojich hráčov na akcie národných tímov, keďže by im pri návrate do Talianska hrozila dlhšia karanténa. Večer o tom informovala RTVS, ktorá však neskôr upravila správy o Škriniarovi.

 

"Inter Miláno napokon uvoľní hráčov na reprezentačné zrazy a Milan Škriniar je už v tejto chvíli na ceste na Slovensko. Trénerovi Štefanovi Tarkovičovi bude k dispozícii vo finále baráže Euro 2020 proti Severnému Írsku," objavilo sa na facebooku Šport v RTVS.


Medzičasom sa informácia dostala aj ku koučovi Tarkovičovi a predstaviteľom Slovenského futbalového zväzu (SFZ), prišla teda promptná reakcia "Do 20.45 h neobdržal SFZ žiadnu relevantnú informáciu o tom, že by náš reprezentant nemal byť milánskym Interom uvoľnený, rovnako sú na tom aj hráči iných reprezentácií," uviedol oficiálny web SFZ.

 

Slovensko sa môže prebojovať ME
Duel Severné Írsko - Slovensko je na programe vo štvrtok 12. novembra o 20.45 hodine na belfastskom štadióna Windsor Park, na ktorom by sa v hľadisku mala objaviť aj tisícka fanúšikov.

 

Ak Slováci v tomto súboji uspejú, druhýkrát v histórii sa prebojujú na záverečný turnaj ME. Štartovali totiž aj na predchádzajúcom Eure v roku 2016 vo Francúzsku. Tentokrát však budú ME hostiť viaceré krajiny naprieč celým kontinentom.

Napriek absencii vo víkendovom ligovom súboji vo farbách Slovana Bratislava nechýba v slovenskom výbere ani Vladimír Weiss mladší. To, či bude pripravený hrať, ešte nie je jasné.

 

"V stredu som na tréningu zacítil ľavý hamstring a uvidíme, či sa stihnem dať do štvrtku do poriadku. Urobím čo bude treba a budem veriť, že každým dňom sa bude zdravotný stav zlepšovať tak, aby som bol na zápas stopercentne pripravený," povedal Weiss podľa webu SFZ.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies