Kozák chystá na Rusov zmeny, zrušený let prípravu na Wales nenarušil

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 13:27 • 2 min
Kozák chystá na Rusov zmeny, zrušený let prípravu na Wales nenarušil

VICHY - Tréner slovenských futbalistov Ján Kozák si nemyslí, že by záležitosť so zrušeným letom fanúšikov do Bordeaux narušila prípravu na prvý zápas na ME proti Walesu (1:2). Na mediálnom termíne tiež potvrdil, že pre druhý duel B-skupiny proti Rusom (streda 15. júna, Lille, 15.00 SELČ) uvažuje o zmenách v základnej zostave.

slovakia

left justify in out

Proti "drakom" poslal Kozák do ohňa osvedčenú zostavu, v ktorej ale chýbal ľavý obranca Tomáš Hubočan. Toho pred EURO trápilo zranenie, nahradil ho Dušan Švento, momentálne ale zadák Dinama Moskva riadne trénuje s tímom. "Hubočan trénuje už prakticky riadne. Do zápasu som ho nedal, ale je v plnom tréningu a bol k dispozícii na zápas s Walesom a je plne k dispozícii aj na zápas s Ruskom," povedal tréner "sokolov".

 

Šesťdesiatdvaročný kormidelník debutanta na ME avizoval, že zrejme v základe proti "zbornej" pristúpi k určitým zmenám: "Verili sme si. Chceli sme si to rozdať otvorene a futbalovo a práve po tej futbalovej stránke predčiť Wales. Išla takto nastavená zostava. Ťažko teraz povedať niečo konkrétne. Určite nejaké zmeny chystám, ale uvidíme po ďalších tréningoch."

 

Šéf realizačného tímu SR sa tiež úplne otvorene a zreteľne vyjadril na "horúcu" tému pokazeného lietadla, ktoré malo do Bordeaux priviesť rodinných príslušníkov hráčov či členov SFZ. "Dosť dlho sme spolu na to, aby sme sa sústredili na niečo iné, na čo sme sem prišli. Hráči sa samozrejme tešili, že prídu rodinní príslušníci. Veď je to zážitok, a možno už nikdy ich neuvidia na takomto šampionáte. Ale stáva sa to. Pravdu povediac, neriešili sme to. Dostali echo, že let je zrušený, a potom sa sústredili na to, kvôli čomu sme sem prišli. Futbal je prioritou. Nepripravovali sme sa dvadsať dní, aby nás to rozladilo, že niekto nepríde. Sú to profesionáli. Pán Boh zaplať, že sa nestala horšia vec. Horšie by bolo, ak by lietadlo vyletelo a niečo sa stalo potom. Toto my nevieme ovplyvniť a veci, ktoré neviem ovplyvniť, vypúšťam z hlavy," uzavrel Kozák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies