SKUTOČNÝ PRÍBEH Vzostup a pád tyrana Marilyna Monsona

NETKY.SK • 9 Apríl 2022, 10:00 • 2 min
SKUTOČNÝ PRÍBEH Vzostup a pád tyrana Marilyna Monsona

Brian Hugh Warner, známy ako Marilyn Manson, je spevák rockovej skupiny Marilyn Manson. Jeho pseudonym je spojením krstného mena americkej filmovej hviezdy Marilyn Monroe a masového vraha Charlesa Mansona.

slovakia

left justify in out

Narodil sa ako Brian Warner, ale to by bola veľká nuda. A tak si ako umelecký pseudonym vybral kombináciu dvoch osobností histórie – herečky Marilyn Monroeovej a masového vraha Charlesa Mansona. Manson je rozporuplná osobnosť – od detstva bol fascinovaný tragickými udalosťami, hltal informácie o atentáte na prezidenta Kennedyho, či o tragédii na koncerte skupiny The Rolling Stones v Altamonte, kde ochranka kapely zastrelila fanúšika. Osobitnú kapitolu v jeho živote už od detstva zohrala vojna vo Vietname. Mansonov otec totiž patril medzi vojakov, ktorí sa priamo zúčastňovali na bombardovaní vietnamských dedín napalmom, a tak aj malého, vtedy ešte Briana, niekoľko mesiacov spolu s ďalšími deťmi vojakov testovali špeciálni psychológovia, či na nich táto skúsenosť nezanechala stopy. 

 

img

 

Ešte pred hudobnou kariérou sa Manson živil ako novinár, ktorý urobil množstvo rozhovorov s budúcimi kolegami. Pri jeho diktafóne sa striedali Debbie Harry, kapela Red Hot Chilli Peppers, či hudobník a producent Trent Raznor, ktorý je známy aj tým, že má v štúdiu dvere z vily, kde sekta Charlesa Mansona dobodala tehotnú herečku Sharon Tateovú a jej krvou napísali na dvere vulgárne nápisy. 

 

img

 

Vždy bol obklopený atraktívnymi ženami. Žil s herečkou Rose McGowanovou, ktorej meno sa asi najčastejšie spája s hollywoodskym škandálom „mee too“, krátko bol ženatý s Ditou von Teese, ktorá však požiadala o rozvod, keď sa prevalila jeho aféra s herečkou Evan Rachel Woodovou. Tá mala len devätnásť, keď si ju nafilmoval počas sexu a potom časť záberov použil do videoklipu.

 

img

 

V roku 1997 Warner debutoval ako herec vo filme Davida Lyncha Stratená diaľnica (Lost Highway), neskôr sa objavil vo viacerých epizódnych postavách v rôznych filmoch – Wrong Cops alebo Let Me Make You a Martyr. Zahral si aj v niektorých častiach seriálov ako Californication alebo Salem, do ktorého zložil aj znelku úvodného intra.

 

Mohlo by vás zaujímať: SKUTOČNÝ PRÍBEH šialenstva, vraždy a pôvabu: Bola za vraždou Maurizia Gucciho láska alebo chamtivosť?

 

Nie je to tak dávno, čo magazín Rolling Stone priniesol výpovede niekoľkých žien, ktoré boli Mansonovými obeťami. Niekoľko z nich zažilo znásilnenie, hrubé správanie, bitky, ponižovanie alebo zatváranie vo zvukotesnej komore, ktorou sa spevák chválil v médiách už v minulosti. Komoru mal dokonca aj redaktorovi magazínu ukázať a bola popísaná ako „izba pre zlé dievčatá“, ktorá je uzamykateľná a zvukotesná. Pre Rolling Stone sa následne niekoľko žien vyjadrilo, že ich v tejto miestnosti zamykal proti ich vôli. 

 

Speváčka Phoebe Bridgers dokonca mediám uviedla, že miestnosť volal znásilňovacia izba. To, že Manson vlastní takúto miestnosť, mal byť pre ľudí v jeho okolí všeobecne známy fakt. 

 

img

 

V miestnosti mal na niekoľko hodín zamykať aj modelku Ashley Morgan Smithlin. Pre magazín sa vyjadrila, že aj keby kričala, tak by ju nikto nepočul. Zo začiatku síce odhodlane bojovala, ale uvedomila si, že spevák si jej utrpenie patrične užíva, a tak to časom vzdala. Existenciu tejto miestnosti potvrdili aj dvaja už bývalí Mansonovi asistenti.

 

 

img

 

Okrem toho Smithlin pre magazín opisuje, ako sa raz zobudila so zviazanými rukami a nohami, zatiaľ čo ju spevák znásilňoval. Keď ho prosila, aby prestal, reagoval slovami, že má držať hubu. Bez súhlasu jej tiež na stehno vyrezal iniciály MM a hodil po nej nôž s hákovým krížom. 

Nacistickými symbolmi mal mať vyzdobený aj svoj dom. Zvyšok dekorácií tvorili krvou písané slová či výstrižky z pornočasopisov. 

 
Medzi prvé ženy, ktoré začali hovoriť o tom, že ich spevák zneužíval, patrí herečka Evan Rachel Wood, s ktorou začal chodiť keď mala 18 rokov. Manson bol skoro raz taký starý. Spočiatku jej lichotil a nazýval ju svojou lolitou a múzou. 

 

img

 

Herečka však opisuje, že časom sa zo speváka vykľul manipulátor, ktorý jej vymýval mozog. Často ju zväzoval a opakoval jej, že ju môže kedykoľvek zabiť. Po ich rozchode napísal pieseň  Want to Kill You Like They Do in the Movies, ktorá mala byť adresovaná práve herečke. 

 

img 

 

Evan Rachel Wood vydala verejné vyhlásenie, v ktorom obviňuje Marilyna Mansona z fyzického a psychického týrania. Dvojica spolu strávila niekoľko rokov a Evan Rachel dokonca súhlasila s ponukou na sobáš. K svadbe ale nedošlo a ona sa pred desiatimi rokmi s hudobníkom rozišla. 

 

Tri roky jej vraj trvalo, než jej došlo, že jej Marilyn vymýva mozog a vydiera ju. Herečka podľa svojich slov aj desať rokov po rozchode žila v hrôze, že keď verejne prehovorí, spevák sa jej pomstí. 

 

Meno môjho tyrana je Brian Warner, ktorý je tiež známy vo svete ako Marilyn Manson. Začal mi nadbiehať, keď som bola tínedžerka a hrozivo ma potom roky týral. Vymýval mi mozog a manipuloval ma do podriadenosti, mám dosť života v strachu z pomsty, ohovárania a očierňovania. Som tu, aby som odhalila tohto nebezpečného muža a vyzvala mnoho spoločností, ktoré s ním spolupracujú, aby zasiahli skôr, ako on zničí ďalšie životy. Podporujem mnoho ďalších obetí, ktoré už nechcú mlčať," vyhlásila.

 

img

 

„S groomingom začal, keď som bola tínedžerka a roky ma desivo trýznil. Vymýval mi mozog a manipuloval mnou tak, aby som sa mu podvolila," dodala Wood. Grooming je pojem, ktorým sa označuje komplexná manipulácia, ktorou si predátori podmaňujú svoje obete. Zvyčajne ide o správanie starších ľudí k deťom a tínedžerom a je preň typické pomalé zbližovanie, získavanie dôvery a postupná izolácia obete.

 

Mohlo by vás zaujímať: Psychopatický Santa Calus: Vrah v kostýme Santu zabil na štedrovečernom večierku deväť ľudí. A potom aj seba

 

Vzťah Woodovej a Mansona sa oficiálne začal v roku 2007, keď mala herečka 18 a hudobník 36 rokov. Woodová vzťah ukončila v roku 2010, sedem mesiacov po tom, ako sa dvojica zasnúbila.

 

img

 

 

„Miloval myšlienku znásilnenia – hovoril o znásilnení, sledoval ho vo filmoch,“ povedali zdroje blízke spevákovi reportérom   magazínu. 

 

Manson o znásilnení hovoril a vtipkoval často aj medzi priateľmi. Spieva o ňom aj vo svojich piesňach, napríklad v piesni Cake and Sodomy, kde odznievajú slová „Who said date rape isn’t kind“ (kto hovorí, že znásilnenie na rande nie je milé). Svojím fanúšikom na koncerte adresoval slová, že to nie je znásilnenie, keď sa počas toho smeje. 

 

 



 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies