Kováčik si vie v skupine predstaviť Francúzov,nechce Belgicko a Albánsko

NETKY.SK • 10 December 2015, 16:55 • 2 min
Kováčik si vie v skupine predstaviť Francúzov,nechce Belgicko a Albánsko

BRATISLAVA - Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik si do skupiny na EURO 2016 praje domácich Francúzov, vedel by si predstaviť Angličanov, ale rád by sa vyhol Španielom, Belgičanom a aj Albáncom. Povedal to v rozhovore pre Slovenský rozhlas, ktorý uverejnil oficiálny web zväzu.

slovakia

left justify in out

Slováci pod vedením trénera Jána Kozáka budú na EURO 2016 debutantom. Ostrosledovaný žreb je na programe v sobotu 12. decembra v Paríži (18.00 SEČ). Prvý muž slovenského futbalu sa na žrebe logicky osobne zúčastní a do Paríža sa teší. "Teším sa, pretože to čo je prvýkrát je výnimočné, má to svoje nezameniteľné čaro a verím, že to bude aj teraz," povedal Kováčik pre RTVS a o súperoch z prvého koša, ktorých nechce, uviedol: "Už som to niekoľkokrát povedal - určite nie Španielsko a Belgicko. Anglicko prešlo kvalifikáciou bez zaváhania, takže by to bolo určite zaujímavé. Ale keby som mal povedať, koho by som si želal, tak by to bolo Francúzsko. Vychádzam z toho, že oni budú musieť a my môžeme. Registrujem aj, že vo vnútri tímu nie sú úplne ideálne vzťahy, vstupujú do toho politici s tým, že kto by mal alebo nemal reprezentovať. Toto všetko môže zohrať istú úlohu."

 

Z druhého koša sa Kováčikovi nepozdáva Chorvátsko ani Ukrajina. "Tu sa absolútne zhodujem s trénerom Kozákom, že Chorvátsko je veľmi ťažký a pre našich fanúšikov možno nie až taký atraktívny súper a to isté sa dá povedať aj o Ukrajine. Čo sa týka Talianska, viem si predstaviť aj, že by sme zopakovali úspech z MS, ale rozhodovať bude veľa faktorov - forma hráčov, ich zdravotný stav, či budú hrávať vo svojich kluboch. Záležať bude aj na celkovej atmosfére v tíme, ktorú verím, že spoločne s trénermi a realizačným tímom sa nám podarí vytvoriť tak, aby zodpovedal významu a výnimočnosti takého podujatia, akým je záverečný turnaj ME," povedal šéf SFZ a na margo 4. koša doplnil: "Nechcel by som Albánsko. Je to nevyspytateľné mužstvo, z pohľadu nášho fanúšika nie príliš atraktívne, ktoré môže byť veľmi nebezpečné."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies