Kotleba prekvapil. Lučanský sa nepokúsil o samovraždu

NETKY.SK • 15 Január 2021, 08:01 • 2 min
Kotleba prekvapil. Lučanský sa nepokúsil o samovraždu

Predseda strany Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS), Marian Kotleba vylučuje možnosť, že zranenie bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, ktoré vzniklo 9. decembra 2020 vo väznici v Prešove, bolo spôsobené pokusom o samovraždu.

slovakia

left justify in out

 

Predseda strany  Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS), Marian Kotleba vylučuje možnosť, že zranenie bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, ktoré vzniklo 9. decembra 2020 vo väznici v Prešove, bolo spôsobené pokusom o samovraždu. Kotleba je členom komisie, ktorú zriadila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí).

 

img

 

„Akurát sme skončili zasadnutie komisie k prípadu generála Lučanského vo väzenskej nemocnici v Trenčíne.
Dozvedeli sme sa dosť zaujímavých informácií, ktoré však nemôžem konkretizovať. Môžem však povedať, že na základe dnešných objektivizovaných informácií vylučujem možnosť, že zranenie generála Lučanského, zistené 9.12. vo väznici v Prešove, bolo spôsobené pokusom o samovraždu.
Presný mechanizmus zranenia sa stále hľadá, ale pokus o samovraždu bol v tomto prípade jednoducho vylúčený,"
 vyjadril sa predseda ĽSNS na sociálnej sieti po včerajšej návšteve v nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.
 

Súčasne potvrdil, že komisia dnes nenavštívi väznicu v Prešove, pre pozitívny test  na koronavírus jedného člena komisie, ktorý je zároveň poslancom parlamentu.


Komisia má 17 členov, bola zriadená za účelom vyvrátenia pochybností o smrti bývalého šéfa polície. Zastúpenie v nej majú okrem koaličných a opozičných poslancov napríklad aj zástupcovia médií, verejnej ochrankyne práv či prezidentky.

 

img


Bývalý prezident Policajného zboru Milan Lučanský zomrel v stredu 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu. Ešte predtým v prvej polovici decembra musel podstúpiť operáciu po tom, čo sa podľa vlastných slov v cele zranil. Lučanský bol väzobne stíhaný pre obvinenie v kauze Judáš.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies