Príručka Svetovej zdravotníckej organizácie vám pomôže lepšie zvládnuť stres

NETKY.SK • 28 Január 2022, 13:09 • 2 min
Príručka Svetovej zdravotníckej organizácie vám pomôže lepšie zvládnuť stres

BRATISLAVA – Obsahuje odporúčania týkajúce sa stresového manažmentu, ako aj rady a praktické návody ako sa vyrovnať s ťažkosťami. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.

slovakia

left justify in out

„Táto príručka je pre každého, kto zažíva stres – od rodičov, opatrovateľov až po zdravotníckych profesionálov, ktorí pracujú v nebezpečných podmienkach,“ priblížil rezort zdravotníctva s tým, že je zadarmo dostupná na webe MZ SR.

 

img

 

Príčiny stresu môžu byť rôzne. Môže ísť o osobné alebo pracovné dôvody, ale aj hrozby zasahujúce celú spoločnosť, ako napríklad násilie či choroby a epidémie. „Vplyv celosvetovej pandémie ochorenia COVID-19 situácii nepomáha, ale prináša do života ľudí množstvo faktorov, ktoré negatívne vplývajú na vnútornú pohodu,“ skonštatoval rezort zdravotníctva.

 

img

 

Ministerstvo zároveň podotklo, že nie vždy je možné psychické problémy vyriešiť bez pomoci odborníkov. „Ďalším krokom, ako sa dostať k pomoci, môže byť odborná konzultácia a poradenstvo od skúseného psychológa,“ doplnil rezort. Pod jeho záštitu spadá napríklad Národná linka na podporu duševného zdravia, ktorú môžu ľudia kontaktovať na čísle 0800 193 193. V bežné pracovné dni je možné telefonovať od 14:00 do 22:00, počas víkendov od 10:00 do 18:00 hodiny.

 

Možno vás zaujme: Neznámy vesmírny objekt vysiela rádiové signály



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies