Majský na Najvyššom súde nepochodil! Senát zamietol jeho dovolanie

NETKY.SK • 25 November 2021, 16:00 • 2 min
Majský na Najvyššom súde nepochodil! Senát zamietol jeho dovolanie

BRATISLAVA - Veľkopodnikateľ si odpyká svoj trest za tunelovanie nebankoviek v Čechách.

slovakia

left justify in out

Najvyšší súd (NS) SR zamietol vo štvrtok dovolanie odsúdeného podnikateľa Jozefa Majského voči uzneseniu NS SR z júla 2020, ktorým ho právoplatne odsúdil na deväťročný trest odňatia slobody. TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

 

Súd potvrdil rozsudok 

Majský si zvyšok trestu v kauze tunelovania nebankoviek aktuálne po rozhodnutí českých súdov odpykáva v ČR. "Päťčlenný senát NS SR na neverejnom zasadnutí 25. novembra odmietol dovolanie obvineného Jozefa M., a to z dôvodu, že nezistil splnenie dovolacích dôvodov," vysvetlila Važanová.

 

img

 

Dovolanie podal obvinený proti uzneseniu NS SR z 29. júla 2020, ktorým bolo zamietnuté jeho odvolanie proti rozsudku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku z 21. októbra 2015. Verdiktom bol uznaný za vinného z pokračovacieho trestného činu podvodu spolupáchateľstvom. Za to mu bol uložený nepodmienečný trest odňatia slobody vo výmere deväť rokov.

 

Podvody na nebankovkách

Ako na začiatku tohto týždňa informovali české justičné zdroje, Majský si aktuálne odpykáva zvyšok trestu vo väzení v Rapoticiach. Predtým bol umiestnený v ústave Praha IV - Pankrác. Naposledy mu koncom júna Mestský súd v Prahe zamietol podmienečné prepustenie na slobodu.

 

img

 

Pražské súdy v januári tohto roka a v decembri 2020 uznali spomínaný rozsudok NS SR z leta 2020. Ten zamietol Majského odvolanie v kauze podvodu nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest. Po Majskom bolo vyhlásené národné i medzinárodné pátranie. Slovenská polícia na začiatku augusta 2020 potvrdila, že ho zadržali v pražskej nemocnici.

 

Mohlo by vás zaujímať: Podnikateľ Jozef Majský si za podvody na ľuďoch odpyká deväť ročný trest v Čechách

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona