Kosovský premiér predčasne opustil rokovania so zástupcami Srbska a Európskej únie

NETKY.SK • 18 Apríl 2013, 08:04 • 2 min
Kosovský premiér predčasne opustil rokovania so zástupcami Srbska a Európskej únie

BRUSEL - Kosovský premiér Hashim Thaci v stredu predčasne opustil rokovania so zástupcami Srbska a Európskej únie, keďže údajne nebol s nespokojný s ich vývojom. Informuje o tom spravodajský portál srbskej vysielacej stanice B92.

slovakia

left justify in out

Trojstranné rokovania následne prerušili, neskôr však Srbi a predstavitelia Bruselu na čele so šéfkou zahraničnej politiky EÚ v rozhovoroch pokračovali. B92 neuvádza, čo presne bolo dôvodom Thaciho náhleho odchodu. Rozhovory by sa mali ukončiť v najbližších hodinách.

Rokovania vedie Ashtonová, ktorá predsedala už ôsmimi kolám rozhovorov medzi Srbskom, Kosovom a EÚ. Okrem Thaciho sa na nich zúčastňuje aj srbský premiér Ivica Dačič. Posledné kolo rokovaní sa tento mesiac skončilo bez výsledku. Všetko stroskotalo na otázke štatútu tej časti Kosova, ktoré prevažne obývajú Srbi. 

Srbská vláda 8. apríla oficiálne odmietla dohodu navrhnutú Európskou úniou v súvislosti s Kosovom. Odmietnutie posledného návrhu by mohlo ohroziť ašpirácie Belehradu na členstvo v EÚ a vyvolať tiež ďalšie napätie v regióne. Thaci preto v tejto súvislosti povedal, že opäť prišli do Bruselu "s najlepšími úmyslami dosiahnuť dohodu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies