Opozícia chce demisiu ministra vnútra! Ide o kauzu Dozimetr

NETKY.SK • 7 Júl 2022, 15:41 • 2 min
Opozícia chce demisiu ministra vnútra! Ide o kauzu Dozimetr

PRAHA – Česká opozícia zvolala na štvrtok mimoriadnu schôdzu Poslaneckej snemovne, na ktorej chce dosiahnuť demisiu ministra vnútra a predsedu hnutia STAN Víta Rakušana.

slovakia

left justify in out

Na príčine je kauza Dozimetr spojená s bývalým námestníkom pražského primátora Petrom Hlubučkom. TASR informáciu prevzala zo servera iRozhlas. Bývalý český premiér Andrej Babiš počas návrhu uznesenia na odvolanie Rakušana vymenoval kauzy, ktoré v posledných rokoch spájali s týmto hnutím.

 

„Päťkoalícia porodila 3K: korupciu, konšpiráciu a kokaín,“ dodal Babiš a označil hnutie STAN za stranu organizovaného zločinu.

 


Expremiér kritizoval aj verejnoprávnu televíziu a jej údajnú cenzúru opozičných strán.

 

„Česká televízia už nevysiela, čo sa deje v poslaneckej snemovni, nechce, aby to ľudia počuli,“ povedal Babiš.

 

Rokovanie snemovne však ČT24 vtedy vysielala naživo. Minister vnútra Vít Rakušan pripomenul Babišovi jeho stíhanie za dotačný podvod a za kauzu hnutia STAN sa všetkým postihnutým ospravedlnil.

 

„Urobíme všetko pre to, aby sa problémy STAN neopakovali,“ povedal Rakušan. Dodal, že si uvedomuje sklamanie  verejnosti, kritiku opozície však označil za demagógiu.

 


Aj šéf hnutia SPD Tomio Okamura využil parlamentnú schôdzu na vymenovanie medializovaných káuz hnutia STAN. Kritizoval celú vládu a označil ju za hanbu Českej republiky. Premiérovi Petrovi Fialovi opakovane vyčítal objatie predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej pri preberaní predsedníctva v Rade Európskej únie. Rokovanie mimoriadnej schôdze snemovne poslanci podvečer prerušili.

 

Možno vás zaujme: Budaj odovzdal ceny za starostlivosť o životné prostredie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona