Košický hasiči likvidovali veľký požiar strechy obytného domu

NETKY.SK • 11 December 2014, 09:32 • 2 min
Košický hasiči likvidovali veľký požiar strechy obytného domu

KOŠICE – Veľký požiar strechy obytného domu na Jesenského ulici v Košiciach, v ktorom sú dva byty a stolárska dielňa, likvidovali v noci košickí hasiči.

slovakia

left justify in out

Ako dnes ráno informoval dôstojník operačného strediska košických hasičov Roman Keruľ, podľa predbežných odhadov požiar spôsobil škodu za približne 250 000 eur. Príčinu požiaru vyšetrujú. Majiteľ jedného z bytov Jozef M., ktorý bol aj majiteľom stolárskej dielne, sa nechcel vyjadriť k príčine vzniku požiaru.

 

Ako informoval Keruľ, požiar im nahlásili v stredu večer o pol desiatej a zásah trval až do dnešného rána do šiestej. Pri likvidácii požiaru sa vystriedali dve skupiny hasičov, celkom ich zasahovalo 22 a osem kusov techniky. 


Hasiči po príchode na miesto zistili, že horí strecha domu a stolárska dielňa. Evakuovali obyvateľov dvoch bytov, odpojili prívod elektriny a plynu. Museli odsunúť aj zaparkované autá mimo areálu obytného domu. Lokalizáciu požiaru sťažovali dosky a iný materiál ako aj zariadenie stolárskej dielne pod strechou, v ktorej vznikol požiar. Požiarom bola zasiahnutá nielen strecha s dreveným krovom, ale aj podlaha povaly. Hasiči ju museli rozberať, lebo tam boli skryté ohniská. Hasičom likvidáciu požiaru sťažovala aj skutočnosť, že najbližší hydrant nebol funkčný a vodu na hasenie museli čerpať z hydrantu vzdialeného až tristo 

Na mieste bola aj mestská i štátna polícia, ktorá dočasne uzavrela premávku na ulici. Na mieste bol aj zástupca Civilnej ochrany, ktorý mal zabezpečiť náhradné ubytovanie pre evakuované osoby, majitelia bytov to však nežiadali. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies