Výbor pre nezlučiteľnosť funkcií vyzval Fica, aby sa vyjadril k podnetu Nadácie Zastavme korupciu

NETKY.SK • 24 Marec 2021, 08:02 • 2 min
Výbor pre nezlučiteľnosť funkcií vyzval Fica, aby sa vyjadril k podnetu Nadácie Zastavme korupciu

BRATISLAVA - Výbor Národnej rady pre nezlučiteľnosť funkcií dnes rokoval o podnete Nadácie Zastavme korupciu na poslanca Roberta Fica. Podnet sa týka jeho využitia kaštieľa vo Vinosadoch.

slovakia

left justify in out

Nadácia Zastavme korupciu chce vedieť, či ide prípade Roberta Fica a kaštieľa vo Vinisadoch o prijímanie nezákonného daru. Výbor prijal uznesenie, v ktorom požiadal Fica, aby sa vyjadril k obsahu podnetu a majiteľa alebo prevádzkovateľa kaštieľa vyzval k tomu, aby uviedol, či a v akej výške dar poskytol. Vo svojom profile na sociálnej sieti o tom informuje Zuzana Petková z Nadácie Zastavme korupciu.

 

img

Petková dodala, že Fica na výbore obhajoval právny zástupca Robert Kaliňák. „Investorom do kaštieľa bol podnikateľ Jozef B., ktorý je stíhaný vo väzbe pre podozrenia z toho, že mal profitovať na utajených IT zákazkách vo Finančnej správe. Jozef B. nám ešte pred zadržaním cez svojho hovorcu stihol povedať, že do kaštieľa investoval, ale údajne ho už nevlastní. Kto je majiteľ, sa z verejných zdrojov zistiť nedá, keďže za slovenskou firmou je spleť schránkových, posledná dohľadateľná sídli na Seychelloch,” uviedla Petková.

 

Prečítajte si tiež: REPORTÁŽ: Smer sa obrátil na ústavný súd v súvislosti s predlžovaním núdzového stavu

Fico podľa nej nevysvetlil, od koho prijal dar vo forme opakovaných rehabilitačných pobytov v kaštieli v čase, keď boli iné zariadenia počas pandémie zatvorené. Kaliňák podľa jej slov na výbore argumentoval najmä tým, že nie je preukázaná súvislosť medzi poskytnutým darom a výkonom poslancovej verejnej funkcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies