Ďalšia marvelovka na obzore. Thor: Láska a hrom so sebou nesie cestu sebapoznania

NETKY.SK • 3 Júl 2022, 08:00 • 2 min
Ďalšia marvelovka na obzore. Thor: Láska a hrom so sebou nesie  cestu sebapoznania

V réžii Take Waititi prinesie nová marvelovka príbeh boha hromu, ktorý sa vydáva na najťažšiu cestu sebapoznania. Narazí na nej však na Gorra, božského mäsiara, ktorý sa snaží vyhubiť všetkých bohov. Thor ho musí zastaviť. Či sa mu to podarí, to sa dozviete v kinách už od 7. júla.

slovakia

left justify in out

Vo filme Marvel Thor: Láska a hrom sa boh hromu vydáva na cestu, ktorá sa nepodobá ničomu, čo ho doteraz stretlo – na cestu sebapoznania. Jeho snahy však preruší galaktický zabijak známy ako Gorr – boží mäsiar, ktorý sa usiluje o vyhubenie bohov.

 

V boji proti tejto hrozbe si Thor prizve na pomoc kráľovnú Valkýru, Korga a bývalú priateľku Jane Fosterovú, ktorá, na Thorovo prekvapenie, nevysvetliteľne ovláda jeho magické kladivo Mjolnir ako mocný Thor. Spoločne sa vydávajú na strastiplné vesmírne dobrodružstvo, aby odhalili tajomstvo pomsty boha mäsiara a zastavili ho skôr, než bude neskoro.

 

img

 

Od roku 2011 sa Thor objavil v siedmich filmoch MCU, ako aj v animovanom seriáli spoločnosti Marvel Studios „What If...?", čím sa stal prvou postavou, ktorá viedla sériu štyroch filmov.

 

„Nemyslím si, že je prehnané očakávať zmenu v postave, akou je Thor," hovorí Waititi, „Je tu už dlho, takže má čas prejsť rôznymi fázami. Uľavilo sa mi, keď som sa dozvedel, ako vysoko sa dostal v testoch pri premietaní filmu  Ragnarok, ale bol to aj pocit hrdosti, že sa nám podarilo vynoviť túto postavu tak, aby sa filmu darilo a aby ľudia chceli vidieť viac."

 

 

Napriek tomu, že ide o akčnú fantasy komédiu, jej ústrednou témou je láska, ktorá sa nachádza už v samotnom názve.

 

Videli sme, ako Thor za tie roky vyrástol. Po udalostiach z filmu Avengers: Endgame' sme začali vidieť trhliny v jeho brnení. Začal pociťovať určitú zodpovednosť za všetkých ľudí, ktorých vo svojom živote stratil,” povedal výkoný producent filmu Chapek.

 

Okrem lásky je nová marvelovka plná hromov, ktoré odzrkadlia to, aké živé a bláznivé sú svety a situácie, do ktorých bol Thor zasadený. „Keď máte dočinenia s vesmírom a Vikingom, ak sa rozbehnete a prijmete túto neuveriteľnú kombináciu ako vec, ktorá poháňa príbeh, ste naozaj obmedzený len svojou predstavivosťou,” povedal Waititi.

 

img

 

Thor: láska a hrom prinesie zaručene skvelé herecké výkony. Thora už tradične stvárni Chris Hemsworth a jeho bývalú priateľku Jane Fosterovú Natalie Portmann. Božského mäsiara Gorra si zahrá Christia Bale. V prípade všetkých troch sa hovorí o výnimočných hereckých výkonoch.

 

Baleov výkon zaujal aj Hemsworthových hereckých kolegov, pričom Portmanová priznala: „Všetci sme sa v Gorrovej prítomnosti vlastne trochu báli," a Thompsonová prezradila: „Christian ako Gorr bol fascinujúci. Robí to, čo marvelovskí zloduchovia robia, neskutočne dobre. Zároveň výborne vyjadril aj fakt, že ich zloba pochádza z bolesti, z nejakej nespracovanej traumy.”

 

img

 

V postave Dia sa objaví Ruseel Crow, čo si producent Chapek tiež veľmi pochvaľoval: „Ak sa chystáte predstaviť Dia, potrebujete niekoho, kto v tých topánkach dokáže chodiť. Každý deň, keď Russell Crowe vstúpil na scénu, úplne stelesnil Dia. Mal takú sebaistú a panovnícku prítomnosť, ale zároveň mal prekvapivý zmysel pre humor, ktorý sa do tohto sveta hodil.”

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies