Košické Divadlo Thália uvedie hudobnú lyrickú hru s názvom Sen anjela

NETKY.SK • 6 Marec 2023, 19:00 • 2 min
Košické Divadlo Thália uvedie hudobnú lyrickú hru s názvom Sen anjela

Košice - Košické maďarské Divadlo Thália Szinház uvedie premiéru hudobnej lyrickej hry s názvom Sen anjela. Pôjde o druhú vlastnú premiéru divadla v tejto sezóne.

slovakia

left justify in out

Inscenácia sa venuje životnému príbehu vojvodského skladateľa židovského pôvodu Pála Ábraháma. Súčasnú hru Gyulu Gobby Fehéra režíruje novosadský herec a režisér Sándor László. "Myslím si, že ľudia sú veľmi vyhladovaní po jednoduchých príbehoch, či už s hudbou, alebo bez nej. Toto je veľmi krásny a vážny príbeh o človeku, jeho zápaseniach, boji, rozlete a páde. A tiež trochu vypovedá o veľmi krutej histórii, ktorá mu zničila život," povedal. Dramaturg divadla Miklós Forgács hovorí, že  ide o zaujímavú koláž života skladateľa operiet. Pripomenul, že Ábrahám sa narodil ešte vo Vojvodine a zomrel v blázinci pri Hamburgu, no medzitým stihol vytvoriť množstvo úspešných divadelných a filmových skladieb, ktoré znamenali revolúciu vo svete operety. "Napriek tomu, že na jednej strane je to životopisná dráma, na druhej strane je to výsostne zábavné divadlo. Je to hravé predstavenie, aj keď sú témy zo života Ábraháma veľmi vážne," dodal s tým, že v predstavení odznie 23 operetných pesničiek. Na javisku sa predstaví cely herecký súbor divadla. Pála Ábraháma hrá Máté Madarász a jeho manželku Sári Lilla Dégner. Premiéra je naplánovaná na štvrtok (9. 3.) o 19.00 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies