Dobré správy! Kolektívnu imunitu by sme mohli dosiahnuť do konca júna

NETKY.SK • 6 Apríl 2021, 19:25 • 2 min
Dobré správy! Kolektívnu imunitu by sme mohli dosiahnuť do konca júna

V Európskej únii by sme mohli do konca júna dosiahnuť "dostatočnú kolektívnu imunitu" proti koronavírusu.

slovakia

left justify in out

 

 Európska komisia pred niekoľkými týždňami uviedla, že do konca tohtoročného leta chce zaočkovať minimálne 70 % dospelej populácie EÚ. Vďaku zrýchleniu výroby vakcín počas druhého štvrťroka by však mohlo spôsobiť, že sa tento cieľ podarí splniť omnoho skôr.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Ochota zaočkovať sa stúpa, vakcínu by prijalo viac, ako 40% opýtaných. Ruská vakcína by číslo zýšila

Členské štáty EÚ doposiaľ získlai asi 107 miliónov dávok, pri čom v priebehu apríla až júna by si mala európska dvadsaťsedmička rozdeliť ďalších 360 miliónov.

 

img

„Veríme, že na základe toho budeme mať dostatok dávok vakcíny, aby sme dosiahli náš veľmi dôležitý cieľ, ktorým je zaočkovanie asi 70 % dospelej populácie. To by nás dostalo do situácie, keď budeme mať dostatočnú kolektívnu imunitu v boji proti vírusu,“ uviedol hovorca komisie Stefan De Keersmaecker.

 

Kľúčové budú rýchle dodávky vakcín a vakcinačné kampane v jednotlivých štátoch bez zbytočných zádrheľov, ktoré sa vyskytovali počas prvého štvrťroka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies