Xavi sa po vypadnutí z Ligy majstrov cítil bezmocne, Barcelona podľa neho musí ovládnuť Európsku ligu

NETKY.SK • 10 December 2021, 15:18 • 2 min
Xavi sa po vypadnutí z Ligy majstrov cítil bezmocne, Barcelona podľa neho musí ovládnuť Európsku ligu

BARCELONA – Stredajšia prehra s Bayernom Mníchov 0:3 v poslednom kole milionárskej súťaže sa negatívne zapíše do histórie FC Barcelona. Katalánci budú v osemfinálovej fáze Ligy majstrov chýbať po dlhých sedemnástich rokoch.

slovakia

left justify in out

Nový tréner Xavi bol po ďalšom výprasku poriadne nahnevaný a na tlačovej konferencii priznal, že sa jeho zverenci musia vyrovnať s úplne novou situáciou. „Povedal som hráčom, že dnešok je začiatkom novej éry. Nemôžeme si dovoliť byť v Európskej lige, ale toto je naša realita. Novej situácii musíme čeliť dôstojne. Som vytočený, tento stav ma hnevá. Cítim sa za to zodpovedný,“ sypal si popol na hlavu na tlačovej konferencii.

 

 

Barcelona v skupine naplno bodovala len v dvoch zo šiestich zápasov a s Ligou majstrov sa rozlúčila so skóre 2:9. Do osemfinále postúpila Benfica Lisabon po výhre 2:0 nad Dynamom Kyjev. Skupinu suverénne ovládol mníchovský Bayern, ktorý zvíťazil vo všetkých zápasoch.

 

„Začíname od nuly. Naším cieľom je Liga majstrov, nie Európska liga. Musíme tvrdo pracovať. Nemám rád slovo zlyhanie, pretože sme sa snažili. Milujem tento klub. Teraz prevláda pocit bezmocnosti, ale urobíme všetko pre to, aby sme Barcu vrátili tam, kam patrí. Očakával som od nás, že budeme hrať v inej súťaži. Pre mňa ako trénera je to rana. Niektoré veci musíme zmeniť,“ uviedol štyridsaťjedenročný kormidelník.

 

 

Barcelonu čaká vo februári v úvodnom vyraďovacom kole Európskej ligy mužstvo, ktoré v jednej zo skupín obsadilo druhú priečku. Klub sa v súťaži predstaví po prvýkrát od sezóny 2003/2004, keď niesla názov Pohár UEFA. Zhodou okolností bol pri tom aj Xavi. „Realitou je Európska liga, musíme ju vyhrať a zvíťaziť v každom zápase. Nie je to najlepší scenár, ale nič iné nám neostáva.“

 

 

Xavi sa do Barcelony vrátil po novembrovom odchode z katarského Al Saddu a s novým mužstvom dokázal triumfovať v dvoch z piatich duelov. V najvyššej španielskej súťaži sa jeho zverenci nachádzajú na 7. mieste so stratou 16 bodov na prvý Real Madrid.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies