Európske štáty budú naďalej spolupracovať s palestínskymi mimovládkami

NETKY.SK • 13 Júl 2022, 07:37 • 2 min
Európske štáty budú naďalej spolupracovať s palestínskymi mimovládkami

BERLÍN – Deväť krajín Európskej únie vrátane Nemecka a Francúzska vyhlásilo, že plánuje naďalej spolupracovať so šiestimi palestínskymi ľudskoprávnymi organizáciami, ktoré Izrael označuje za „teroristické". TASR správu prevzala od agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

Ministerstvá zahraničných vecí Belgicka, Dánska, Francúzska, Holandska, Írska, Nemecka, Španielska, Švédska a Talianska v utorok uviedli, že tvrdenia Izraela, že tieto mimovládne organizácie sú napojené na ľavicový Ľudový front za oslobodenie Palestíny (PFLP), boli „prešetrené so všetkou vážnosťou".

 

      

„Izrael neposkytol nijaké podstatné informácie, ktoré by zmenili našu politiku v súvislosti so šiestimi palestínskymi mimovládnymi organizáciami, ktoré izraelské orgány označili za teroristické," uviedli rezorty diplomacie v spoločnom vyhlásení. Dodali, že ak by dôkazy ukázali opak, podnikli by potrebné opatrenia.

 

      

„Slobodná a silná občianska spoločnosť je nevyhnutná na propagáciu demokratických hodnôt a spolužitie dvoch štátov," dodávajú ministri zahraničných vecí.

 

Obvinenia Izraela voči organizáciám bojujúcim za ľudské práva a práva väzňov ostro odsúdili aj palestínske orgány a Organizácia Spojených národov.

 

Možno vás zaujme: Novosprístupneným kanálom na Dunaji preplávalo za štyri dni 16 lodí, uviedol námestník ukrajinského ministra



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies