Košice začali pilotné očkovanie klientov zariadení sociálnych služieb

NETKY.SK • 19 Január 2021, 15:40 • 2 min
Košice začali pilotné očkovanie klientov zariadení sociálnych služieb

V zariadení sociálnych služieb Via Lux v košickej mestskej časti Barca sa v utorok uskutočnilo pilotné očkovanie proti COVID-19. Vakcínu od výrobcu Pfizer dostalo 346 ľudí.

slovakia

left justify in out

 

V zariadení sociálnych služieb Via Lux v košickej mestskej časti Barca sa v utorok uskutočnilo pilotné očkovanie proti COVID-19. Očkovanie pripravilo ministerstvo zdravotníctva v spolupráci s Univerzitnou nemocnicou L. Pasteura v Košiciach a Košickým samosprávnym krajom. 

 

img


Vakcínu od výrobcu Pfizer dostalo 346 ľudí. Okrem 100 zamestnancov a 232 klientov Via Lux v Barci aj dvaja klienti a 12 zamestnancov ďalšieho župného zariadenia Regina v Kráľovciach (okres Košice - okolie).

 

„Teší ma, že naši klienti zariadení sociálnych služieb sú prví na východe Slovenska, ktorí dostali možnosť zaočkovať sa proti COVID-19. Som presvedčený, že práve očkovanie je jediná cesta ako zvládnuť pandémiu. Práve v týchto zariadeniach poskytujeme služby najzraniteľnejšej skupine obyvateľov, ktorú ohrozuje vírus, v mnohých prípadoch ide o ľudí s podlomeným zdravím. Očkovanie priamo v zariadení výrazne zjednoduší logistiku vakcinácie našich zamestnancov a klientov,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Vakcináciu zabezpečovali tri trojčlenné očkovacie tímy, ktoré tvorili lekár z očkovacieho centra a zdravotná sestra aj administratívna pracovníčka zo zariadenia Via Lux.

 

„Oceňujem našich zamestnancov, že promptne vytvorili tento profesionálny vakcinačný tím, ktorý priamo v domovoch sociálnych služieb zaočkuje aj imobilných klientov a poskytne im väčšiu istotu a nádej odolávať tejto nákaze,“ uviedol generálny riaditeľ Univerzitnej nemocnice Vladimír Grešš.

 

img


Očkovanie prostredníctvom mobilnej očkovacej jednotky bude pokračovať aj v ďalších zariadeniach. Vo štvrtok 21. januára bude zaočkovaných 207 zamestnancov a klientov špecializovaného zariadenia a zariadenia pre seniorov Arcus v Košiciach a 26. januára dostane prvú dávku vakcíny 140 zamestnancov a klientov DSS Lúč v Šemši.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona