Neymar strelil proti Bolívii dva góly, prekonal Pelého

NETKY.SK • 9 September 2023, 12:30 • 2 min
Neymar strelil proti Bolívii dva góly, prekonal Pelého

BELEM - Brazílsky futbalista Neymar pomohol v noci na sobotu dvomi gólmi k víťazstvu nad Bolíviou 5:1 a prispel tak k vydarenému vstupu národného tímu do juhoamerickej kvalifikácie MS 2026. Pripísal si 78. a 79. gól v reprezentačnom drese a stal sa sám najlepším strelcom "kanárikov". Na čele historickej tabuľky sa odpútal od legendárneho Pelého (77). V zápase dvakrát skóroval aj jeho spoluhráč Rodrygo.

slovakia

left justify in out

Neymar pôvodne nemal ani nastúpiť. Útočník saudskoarabského Al-Hilalu deň predtým na tlačovej konferencii priznal, že ho stále sužuje zranený členok a necíti sa byť stopercentne zdravotne v poriadku. Napokon sa však dostal do základnej zostavy.

Pred stretnutím mal na konte 77 gólov v národnom drese - rovnako ako Pelé - a už v 17. minúte mal šancu velikána prekonať, nariadený pokutový kop však nepremenil. Jeho slabý pokus chytil brankár Guillermo Viscarra. O sedem minút neskôr však poslal domácich v Beleme do vedenia Rodrygo.

 

Po prestávke zvýraznil náskok prízemnou strelou Raphinha, následne pridal svoj druhý gól Rodrygo a po hodine hry sa dočkal aj Neymar. Po akcii Rodryga nekompromisne "upratal" loptu do siete a v 125. reprezentačnom vystúpení zaznamenal svoj 78. gól. Po ňom zdvihol ruky a poslal pohľad do neba. Victor Abrego síce znížil na 1:4 z pohľadu hostí, ale záverečné slovo mal v nadstavenom čase Neymar, 31-ročný útočník potvrdil rekordný zápis ešte jedným presným zásahom.

Nový dočasný tréner Brazílie Fernando Diniz, ktorý po MS 2022 nahradil na poste Titeho, tak zaznamenal úspešnú premiéru v ostrom zápase. Uspel aj Uruguaj, ktorý s omladeným kádrom v Montevideu zdolal Čile 3:1. Dva góly domácich strelil stredopoliar Nicolas de la Cruz.

 

Juhoamerická kvalifikácia MS 2026 - 1. kolo:

 

Uruguaj - Čile 3:1 (2:0) Góly: 38. a 71. De la Cruz, 45.+2 Valverde - 74. Vidal

Brazília - Bolívia 5:1 (1:0) Góly: 24. a 53. Rodrygo, 61. a 90.+3 Neymar, 47. Raphinha - 78. Abrego



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Sporting News
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies