Starostovi podpálili auto, stajňu a vyhrážali sa mu. Odstupuje z jeho funkcie

NETKY.SK • 11 Marec 2021, 18:19 • 2 min
Starostovi podpálili auto, stajňu a vyhrážali sa mu. Odstupuje z jeho funkcie

Dušan Statelov bol do dnešného dňa starostom obce Marianka v okrese Malacky. "Ospravedlňujem sa všetkým, že odstupujem, situácia v spoločnosti však vyžaduje hlboké systémové zmeny. Ktokoľvek nemá bez podpory systému a ľudí žiadnu šancu," uvádza bývalý starosta.

slovakia

left justify in out

 Starosta  Dušan Statelov však k dnešnému dňu končí vo funkcii. Oznámil to na webe obce. Svoj zámer odstúpiť avizoval už v utorok 2. februára po tom, ako mu niekto úmyselne podpálil stajňu.

Podpálenie stajne pritom nebolo prvým útokom na Statelova. Podľa vlastných slov mu pred dvoma rokmi neznámi páchatelia úmyselne podpálili auto. Po podpálení auta nasledovali ďalšie formy zastrašovania, ako atrapa bomby či výhražné SMS jeho manželke.

 

Za útokmi mohli stáť miestni developeri, s ktorými mal Statelov dlhodobé spory. Podporu starostovi Marianky po incidente vyjadrilo napríklad aj Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS). "Moja  snaha naprávať  škody a chyby spôsobené minulými vedeniami obce a stavebného úradu narazila na odpor a neochotu developerov. Takisto však prekvapujúco naráža na negatívne pôsobenie štátnych inštitúcií, ktoré účinne negujú snahy obce o reguláciu výstavby – nadriadený stavebný úrad, prokuratúra a pod," uvádza na webe obce Marianka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies