Komiksový Flash prišiel do kín, chváli ho Tom Cruise, Stephen King aj slovenské celebrity!

NETKY.SK • 18 Jún 2023, 20:48 • 2 min
Komiksový Flash prišiel do kín, chváli ho Tom Cruise, Stephen King aj slovenské celebrity!

Dokáže bežať takou rýchlosťou, že zmení aj beh dejín! Flash je superhrdina známy z komiksov vydavateľstva DC Comics a jeho sólový filmový príbeh prichádza do kín na celom Slovensku. Tešil sa na neho aj fanúšik kvalitných veľkofilmov Tom Cruise, ktorý požiadal tvorcov o súkromné predpremiérové premietanie!

slovakia

left justify in out

Dobrosrdečný a neposedný mladý vedec sa v príbehu rozhodne otestovať hranice svojej rýchlosti a vydať sa do minulosti, aby zachránil svoju mamu pred smrťou. Nepodarí sa mu to celkom tak, ako očakával a ocitne sa v alternatívnej realite, v ktorej neexistujú iní superhrdinovia, čo by mu pomohli. Podarí sa mu síce nájsť Batmana, ale nie je to ten, ktorého pozná zo svojho sveta. A Kryptoňan, ktorého v tomto svete väznia, zasa nie je Supermanom. Flasha čaká beh o život – a to nielen o svoj vlastný, ale aj o záchranu životov na celom svete a o navrátenie stratenej rovnováhy.

img

Dôkazom, že film patrí medzi najočakávanejšie snímky roka, je záujem zo strany verejnosti aj celebrít. Herec Tom Cruise, ktorý je známy ako fanúšik kvalitných veľkofilmov, požiadal tvorcov o súkromné predpremiérové premietanie a po jeho skončení s nadšením zatelefonoval režisérovi Andymu Muschiettimu. Režisérova sestra, producentka Barbara Muschietti, hovorí, že v takej cynickej oblasti, akou je filmový priemysel, nie je na podobné pochvaly zvyknutá. „Zavolal nám, rozprával 15 minút, chválil Andyho a chválil film, a bolo jednoducho výborné to počuť, pretože sme na tom filme skutočne tvrdo pracovali,“ spomína producentka.

Je výnimočný. Zahreje pri srdci, je zábavný a vizuálne omračujúci. Zamiloval som si ho,“ povedal o filme majster hororovej literatúry – spisovateľ Stephen King. Jeho aj Cruisove slová označil režisér Andy Muschietti za poriadne dvihnutie sebavedomia.

 

Nakrúcať film o superhrdinovi bol pre mňa návrat do detstva, lebo v tom období  života som bol s komiksami zžitý. Takže to pre mňa znamená veľa. Rovnako tak ma horor To spája s mojimi tínedžerskými rokmi. Túto knihu som celkom zjavne nosil vo svojom vnútri veľmi dlho. Flash ma vrátil do čias, keď som si kupoval komiksy, najmä o Supermanovi a Batmanovi, ale Flasha som takisto nevynechal. Je to pre mňa prekrásny nostalgický výlet a vdýchnuť Flashovi život bola pre mňa nádherná výzva,“ vyznal sa režisér Andy Muschietti.

img

Snímku na slávnostnej premiére v bratislavskom kine CINEMAX Bory videli aj prví slovenskí diváci a diváčky. Nechýbali medzi nimi známe tváre, ktoré si filmovú udalosť začínajúceho leta nemohli nechať ujsť. Prišla herečka Jana Majeská s deťmi, speváčka Veronika Strapková, spevák Boki, moderátor Patrik Herman, nedávna účastníčka reality show Ruža pre nevestu Beáta Rusnáková, ale tiež herec Dávid Hartl, ktorého hlas môžu diváci počuť v dabovanej verzii filmu, či dabingový režisér Ján Strapec, známy aj ako raper Strapo, ktorý sa o slovenské znenie osobne postaral.

img

Jana Majeska s detmi a cosplayerkou

 

Komiksový veľkofilm Flash priniesla do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film. Publikum si ho môže už v týchto dňoch vychutnať v spomínanej dabovanej verzii, ale aj v pôvodnom znení so slovenskými titulkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies