Šelmy z ranča v Žiline-Brodne previezli do záchranného centra v Indii

NETKY.SK • 4 Október 2023, 10:45 • 2 min
Šelmy z ranča v Žiline-Brodne previezli do záchranného centra v Indii

BRATISLAVA - Jedenásť exotických šeliem z ranča v Žiline-Brodne previezli do záchranného centra v Indii. Ďalšie tri šelmy previezť nemohli, keďže nebol preukázaný ich pôvod. Žiadne zo zvierat neusmrtili, potvrdil odbor komunikácie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo životného prostredia SR vydalo 26. júla povolenie na vývoz deviatich tigrov a dvoch levov do zariadenia Greens Zoological, Rescue & Rehabilitation Centre v Indii. "Ich prepravu zabezpečil koncom augusta z ostravského letiska (Česká republika) do cieľovej destinácie žiadateľ po získaní dovozného povolenia z Indie. Pevne veríme, že zvieratá našli v Indii svoj nový domov," povedal pre agentúru TASR hovorca envirorezortu Tomáš Ferenčák.

 

Presun nebezpečných živočíchov je podľa MPRV zložitá procedúra, ktorá si vyžaduje dokonalý manažment, overenie podmienok, kam sa zvieratá presúvajú, preskúmanie pôvodu zvierat a dodržiavanie ustanovení.


Polícia i zdravotní záchranári boli v máji privolaní na ranč v Žiline po tom, ako sa muž - ošetrovateľ nevrátil z výbehu exotických šeliem. Záchranári ho našli na mieste mŕtveho. Jedno zviera tam zastrelila polícia a druhé uspal veterinárny lekár. V objekte zostali ďalšie tigre a levy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: Ranč pri Žiline
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies