Do Rockandrollovej siene slávy uvedú Kate Bushovú i Georgea Michaela

NETKY.SK • 4 Máj 2023, 18:00 • 2 min
Do Rockandrollovej siene slávy uvedú Kate Bushovú i Georgea Michaela

LONDÝN - Kate Bushová a George Michael budú na tohtoročnom slávnostnom ceremoniáli uvedení do Rockandrollovej siene slávy.

slovakia

left justify in out

Kate Bushová a George Michael budú na tohtoročnom slávnostnom ceremoniáli uvedení do Rockandrollovej siene slávy. Inštitúcia so sídlom v americkom Clevelande kompletné zloženie "ročníka 2023" oznámila v stredu, TASR informuje podľa správy BBC News.

 

Ďalšími na čestnej listine sú napríklad Willie Nelson, Sheryl Crowová či Missy Elliottová. Hudobní umelci môžu vstúpiť do Rockandrollovej siene slávy najskôr 25 rokov po vydaní prvého singla.

 

Elliottovej sa to podarilo hneď v prvom roku oprávnenosti. Je považovaná za jednu z najvýznamnejších raperiek, ktorá svojimi excentrickými beatmi a inovatívnymi rýmami zmenila hip-hop.

 

Kate Bushová bola nominovaná už trikrát - v rokoch 2018, 2021 a 2022. Uvedenie Georgea Michaela, ktorý zomrel v roku 2016, prichádza pri príležitosti 40. výročia vydania debutového albumu dua Wham! s názvom "Fantastic".

 

V poradí 38. ročník slávnostného uvádzania do Rockandrollovej siene slávy sa uskutoční 3. novembra v newyorskej aréne Barclays Center.

 

Kompletný zoznam ocenených; Kategória interpreti: Kate Bushová, Sheryl Crowová, Missy Elliottová, George Michael, Willie Nelson, Rage Against the Machine a The SpinnersCena za hudobný vplyv: DJ Kool Herc, Link Wray. Cena za hudobnú výnimočnosť: Chaka Khanová, Al Kooper, Bernie Taupin Cena Ahmeta Erteguna: Don Cornelius



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies