Koaliční partneri sa konečne dohodli na návrhu štátneho rozpočtu

NETKY.SK • 12 Október 2021, 10:43 • 2 min
Koaliční partneri sa konečne dohodli na návrhu štátneho rozpočtu

BRATISLAVA - Rokovania o štátnom rozpočte sa uskutočňovali počas viacerých koaličných rád, no schválili ho až na tej pondelkovej. Ráta sa s deficitom na úrovni 4,94 % hrubého domáceho produktu.

slovakia

left justify in out

Koaliční partneri sa teda  konečne dohodli. Na rokovanie vlády by mal ísť už vo štvrtok 14. 10. v podobe, v akej je zverejnený na stránke Hospodárskej a sociálnej rady SR. Predseda parlamentného finančného výboru Marián Viskupič priblížil, že rokovania o rozpočte sa uskutočňovali počas viacerých koaličných rád.

 

img

 

Tento týždeň by o rozpočte mala vláda rozhodnúť a následne ho pošle na prerokovanie do Národnej rady (NR) SR. "Samozrejme, nedajú sa vylúčiť nejaké úpravy v parlamente, to je jasné," skonštatoval Viskupič. Nepredpokladá však žiadne zmeny smerom k zvyšovaniu celkového deficitu, ktorý je podľa jeho slov najvyšší možný.

 

img

 

Prečítajte si: Finálna podoba budúcoročného rozpočtu stále nie je známa! V koalícii zatiaľ nepanuje zhoda

 

V roku 2022 by malo Slovensko hospodáriť s deficitom na úrovni 4,94 % HDP. Vyplýva to z pracovnej verzie rozpočtu na budúci rok, ktorý Ministerstvo financií (MF) SR predložilo na stredajšie (13. 10.) rokovanie tripartity. V absolútnom vyjadrení by schodok štátneho rozpočtu v budúcom roku mal byť takmer 5,5 miliardy eur. V ďalšom roku počíta návrh už s nižším deficitom pod tri percentá HDP.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona