V pobrežných vodách Filipín začal horieť trajekt aj s cestujúcimi na palube

NETKY.SK • 28 August 2019, 09:02 • 2 min
V pobrežných vodách Filipín začal horieť trajekt aj s cestujúcimi na palube

MANILA - Najmenej traja ľudia zahynuli a 245 bolo zachránených pri požiari, ktorý vypukol počas noci na trajekte pri filipínskom ostrove Mindanao. Tlačová agentúra AP to uviedla s odvolaním sa na oznámenie pobrežnej stráže.

slovakia

left justify in out

Hovorca pobrežnej stráže Armand Balilo uviedol, že trajekt M/V Lite Ferry 16 začal horieť blízko prístavu Dapitan na severozápadnom pobreží Mindanaa. V tejto oblasti sa však nenachádzala hliadkovacia loď, a preto boli o situácii upovedomené posádky iných plavidiel. Tie si podľa neho zaslúžia uznanie za poskytnutie okamžitej pomoci v núdzi.

 

img

 

Bezprostredne nebolo jasné, koľko ľudí sa v horiacom trajekte nachádzalo. Pobrežná stráž uviedla, že v zozname bolo zapísaných len 136 cestujúcich vrátane 28 detí a 36 členov posádky. Vyšetrovatelia budú teraz žiadať od vlastníka a kapitána trajektu, aby vysvetlili nesúlad s počtom zachránených a usmrtených.

 

 

Medzi obeťami na životoch sú ročné dievčatko, 60-ročný muž a tretiu osobu sa zatiaľ nepodarilo identifikovať. Podľa hovorcu pobrežnej stráže nebolo jasné, či sú nejaké osoby nezvestné, pátranie na mieste udalosti by však malo pokračovať.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies