Kližanovi sa zišiel psychológ, Almagro čaká náročný zápas

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 11:20 • 2 min
Kližanovi sa zišiel psychológ, Almagro čaká náročný zápas

CASABLANCA - Slovenský tenista číslo jeden Martin Kližan po zvládnutí stredajšej drámy proti Nemcovi Dustinovi Brownovi v osemfinálovom 2. kole dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Grand Prix Hasan II. na antuke v marockej Casablance (6:4, 4:6, 7:6 /5/, pričom v rozhodujúcom sete prijímal Kližan na odvrátenie prehry a v neskoršom tajbrejku mal manko 2:4) pripomenul svoj zmysel pre sebairóniu.

slovakia

left justify in out

"Ešteže som tu so psychológom... Wueeey!" napísal 25-ročný Bratislavčan prostredníctvom svojej oficiálnej facebookovej prezentácie a pridal uvoľnenú fotografiu zo zázemia. Kližan dlhodobo spolupracuje v spomenutej sfére s Martinom Babíkom.


Zverenec Martina Damma Kližan, 41. vo svetovom rebríčku, sa v piatok vo štvrťfinále stretne s 29-ročným Španielom Nicolásom Almagrom, teraz najmä vinou zdravotných problémov až 76. v renkingu. Niekdajšiemu 9. mužovi hodnotenia skúsi odplatiť prehru 5:7, 6:7 (4), ktorú inkasoval vlani takisto na sypkom podklade v Barcelone.


"Cítim sa dobre a zo dňa na deň hrám čoraz lepšie. Proti Kližanovi to bude náročný zápas. Ak však zahrám ako dnes, budem mať šancu," povedal podľa webu Asociácie tenisových profesionálov (ATP) skúsený Almagro po prekonaní Argentínčana Carlosa Berlocqa dva razy 7:5.


Držiteľ dvoch singlových titulov z hlavnej profesionálnej úrovne Kližan (Petrohrad 2012, Mníchov 2014) sa bude usilovať o svoje prvé semifinále od vlaňajšieho októbra. Vtedy sa doň v Pekingu na ešte významnejšom "hardovom" turnaji ako kvalifikant dostal aj prostredníctvom prekonania Španiela Rafaela Nadala, vo štvorke nestačil na Čecha Tomáša Berdycha.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies