KĽDR popiera umučenie študenta na smrť, spôsob zaobchádzania bol údajne v súlade s právnymi predpismi

NETKY.SK • 23 Jún 2017, 11:10 • 2 min
KĽDR popiera umučenie študenta na smrť, spôsob zaobchádzania bol údajne v súlade s právnymi predpismi

PCHJONGJANG - Severná Kórea dnes odmietla tvrdenia o zlom zaobchádzaní alebo mučení amerického študenta Otta Warmbiera, ktorý zomrel v kóme po prepustení zo severokórejského väzenia, kde strávil vyše roka.

slovakia

left justify in out

Stanovisko vyšlo prostredníctvom textu zverejneného v servise severokórejskej tlačovej agentúry KCNA. Informovala o tom agentúra AP a dodala, že ide o prvú reakciu Pchjongjangu na Warmbierovo úmrtie.

 

Warmbier zomrel v pondelok vo veku 22 rokov v Ohiu, kam ho minulý týždeň dopravili v kóme po 17-mesačnom zadržiavaní v Severnej Kórei. Warmbier sa podľa lekárov vrátil do USA s vážnym poškodením mozgu, pričom nebolo jasné, čo tento stav spôsobilo.

 

Študentova rodina, ako aj ďalší predstavitelia USA tvrdia, že mladík zomrel v dôsledku zlého zaobchádzania a mučenia. Severná Kórea zaobchádzala podľa KCNA s Warmbierom v súlade s domácimi právnymi predpismi a medzinárodnými štandardami. Tamojší súd ho vlani usvedčil z podvratnej činnosti v podobe pokusu o krádež propagandistického plagátu, za čo si mal odpykať trest 15 rokov odňatia slobody s nútenými prácami.

 

V citovanom texte Pchjongjang ďalej kritizuje Južnú Kóreu, že prípad tohto Američana zneužíva, aby dosiahla prepustenie ďalších väzňov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies