Historický deň pre slovenský golf! Juahoafričan bude reprezentovať Slovensko na prestížnom turnaji

NETKY.SK • 9 Január 2019, 14:56 • 2 min
Historický deň pre slovenský golf! Juahoafričan bude reprezentovať Slovensko na prestížnom turnaji

Honolulu - Štvrtok 10. januára 2019 sa významne zapíše do histórie slovenského golfu. Prvýkrát sa na štart turnaja prestížnej série PGA Tour postaví hráč reprezentujúci Slovensko. Na Sony Open (10.-13. januára) na Havajských ostrovoch sa predstaví juhoafrický rodák Rory Sabbatini, ktorý na konci minulého roka získal slovenské občianstvo.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdvaročný Sabbatini už má bohaté skúsenosti z podujatí PGA Tour, ale všetky absolvoval ešte pod vlajkou JAR. Prvýkrát štartoval v seriáli pred 20 rokmi. Počas kariéry vyhral šesť turnajov PGA Tour a v roku 2007 bol druhý na Masters. Bývalý účastník elitnej desiatky svetového rebríčka (aktuálne na 201. priečke) skončil vlani na Sony Open na 32. mieste. Sabbatini verí, že pridá ďalšie golfové úspechy aj v slovenských farbách. K Slovensku má vrúcny vzťah, už niekoľko rokov žije totiž po boku Martiny Štofánikovej, bývalej priateľky Borisa Kollára. 

 

"Verím, že vybojujem pre slovenský golf úspešné výsledky a budem zdrojom inšpirácie pre slovenskú mládež," povedal v decembri krátko po prevzatí listiny o udelení občianstva Sabbatini, ktorý má aj dobré vyhliadky smerom k účasti a reprezentácii SR na OH 2020 v Tokiu. "Naša krajina bude mať historicky prvého zástupcu v prestížnej PGA Tour. Týmto krokom vstupujeme do najvyššej golfovej ligy. Veríme, že Rorymu sa podarí dosiahnuť úspešné výsledky pre slovenský golf a dokáže vzbudiť záujem verejnosti aj našich detí, aby sa začali aktívne zaujímať o golfové dianie," uviedol v tlačovej správe viceprezident Slovenskej golfovej asociácie (SKGA) Rastislav Antala.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies