Kiska: Naďalej musíme rozvíjať nadštandardné vzťahy Slovenska a Poľska

NETKY.SK • 8 Marec 2015, 15:28 • 2 min
Kiska: Naďalej musíme rozvíjať nadštandardné vzťahy Slovenska a Poľska

WITÓW - Nadštandardné vzťahy medzi Slovenskom a Poľskom treba naďalej udržiavať a rozvíjať.

slovakia

left justify in out

Prezidenti Andrej Kiska a Bronislaw Komorowski to zdôraznili na stretnutí pri príležitosti šiesteho ročníka pretekov v behu na lyžiach Stopa bez hraníc s viac ako dvesto účastníkmi, štartom v Oraviciach a cieľom vo Witówe.

 

"Táto jedinečná športová akcia potvrdzuje naše výborné vzťahy. Ich najlepším vyjadrením sú práve spoločné cezhraničné projekty v mnohých oblastiach. Neustále sa prehlbujúce nadštandardné susedské vzťahy medzi našimi krajinami vytvárajú veľmi silný základ na pôsobenie Vyšehradskej štvorky," skonštatoval prezident SR.

 

Aj jeho poľský kolega vyzdvihol význam Vyšehradskej štvorky. "Je naším spoločným úspechom a účinným nástrojom na vyjadrovanie spoločných názorov," povedal Komorowski a ocenil, že poľskí a slovenskí predstavitelia majú rovnaký záujem na podpore spoločných projektov nielen v oblasti dopravnej infraštruktúry.

 

"Dúfam, že sa čo najskôr stane realitou diaľničný úsek Zwardoň – Žilina. Slováci sú spolu s Čechmi pre Poliakov nielen najbližšími, ale dlhodobo aj najvyššie hodnotenými susedmi. Základom je výborná spolupráca nielen na štátnej, ale predovšetkým na regionálnej a miestnej úrovni," dodal poľský prezident.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies