Ľuboš Blaha šíri bludy na sociálnych sieťach. Facebook sa s ním nemilosrdne vysporiadal!

NETKY.SK • 1 December 2021, 10:20 • 2 min
Ľuboš Blaha šíri bludy na sociálnych sieťach. Facebook sa s ním nemilosrdne vysporiadal!

BRATISLAVA – Poslanec Blaha vo videu obvinil zaočkovaných ľudí, že spôsobili tretiu vlnu pandémie.

slovakia

left justify in out

Poslanec Národnej rady SR zo strany Smer-SD Ľuboš Blaha opäť zašiel priďaleko. V pondelok na sociálnej sieti zverejnil video s názvom: „10 hlavných hoaxov o očkovaní, ktoré šíri vláda a liberálne kaviarne“

 

Blahove kontroverzné príspevky 

Dlho sa však na Facebooku neohrialo. V utorok mu ho už sieť zablokovala. Poslanec Blaha pritom patrí medzi politikov, ktorého sleduje viac ako 150-tisíc ľudí. Zároveň sú jeho kontroverzné príspevky najkomentovanejšie a majú aj najviac zdieľaní zo všetkých slovenských politikov. Ako píšu Strategie.hnonline.sk, v priebehu necelého dňa poslancov status videlo 344-tisíc ľudí, pričom 20-tisíc z nich ho aj zdieľalo

 

 

Blaha vo videu tvrdil, že tretiu vlnu pandémie koronavírusu zapríčinila zaočkovaná populácia, pretože bez vakcinácie by vírus nemutoval nevznikali by nové odolnejšie varianty.

 

Poslanec však evidentne zabudol na skutočnosť, že vírus je živý organizmus, ktorý ak chce prežiť, potrebuje aj živého hostiteľa. Vedci preto predpokladajú, že nové mutácie koronavírusu by mohli časom naopak slabnúť a prestali by byť životu nebezpečné.  

 

Mohlo by vás zaujímať: Ako si naši politici počínajú na sociálnych sieťach? Premiér pohorel, prezidentka vedie

 

Pharma biznis 

Blaha svojimi vyjadreniami spochybňuje názory vedcov, lekárov, epidemiológov či odborníkov, ktorí svoj život zasvätili boju proti lokálnym epidémiám či pandémiám vo svete a skúmaniu nebezpečných vírusov.

 

Aktuálne neexistuje iný efektívny nástroj v boji proti koronavírusu, ako je očkovanie. Blaha tieto závery celé mesiace podkopáva a ľudí odrádza od vakcinácie. 

 

img

 

Na toxické video Facebook upozornil portál Živé.sk. Po prijatí upozornenia sociálna sieť prisľúbila, že sa ním bude zaoberať a po niekoľkých hodinách ho vymazala. „Odstraňujeme dezinformácie o covide-19, ktoré vedú k bezprostrednej fyzickej ujme, a to bez ohľadu na to, kto ich uverejní,“ uviedol Facebook v stanovisku, o ktorom tiež informoval Denník N.

 

V boji proti dezinformáciám a hoaxom pritvrdil aj kanál Youtube. Prvou známou “obeťou“, ktorej zablokovali prístup sa stal v priebehu septembra doktor a dietológ Igor Bukovský. 

 

Cenzúra a korporátna totalita

Blaha v reakcii na vymazané video v príspevku napísal, že to považuje za cenzúru s tým, že žijeme v „korporátnej totalite“. Takýto krok zo strany sociálnej siete si poslanec vysvetľuje tým, že musel „liberálne kaviarne doslova rozbesniť“

 

„Pretože takéto názory sú nebezpečné pre americké farmakofirmy a korporácie – a tam už končí všetka sranda. Blaha môže nadávať na Matoviča, môže kritizovať Čaputovú, môže protirečiť Sulíkovi – to všetko môže. Ale pozor, na zisky Pfizeru sa nesiaha!" zhodnotil poslanec. V príspevku tiež obvinil portál Aktuality, ktoré sa mali o cenzúru jeho videa postarať

 

img

 

Blaha už mesiace svojimi vyjadreniami burcuje vášne v spoločnosti. Najnovšie sa od neho dištancovala aj Slovenská akadémia vied (SAV), ktorá sa pre jeho slová na adresu prezidentky Zuzany Čaputovej, hlave štátu ospravedlnila. Predsedníctvo SAV vo svojom vyjadrení uviedlo, že vyjadrenia poslanca Blahu nespĺňajú ani základné požiadavky slušnosti.

 

"Predsedníctvo SAV má snahu nezapájať sa do politických diskusií, ale nemôže strpieť opakované popieranie etických štandardov záväzných pre člena vedeckej komunity, ako sme toho svedkami zo strany tohto zamestnanca SAV," zareagovala pred týždňom SAV. 

 

Prečítajte si tiež: Ľuboš Blaha opäť rozvíril vody svojimi vyjadreniami. SAV sa od poslanca dištancovala

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies