Bežci košického maratónu môžu voliť aj v Kulturparku

NETKY.SK • 27 September 2023, 15:30 • 2 min
Bežci košického maratónu môžu voliť aj v Kulturparku

KOŠICE - Účastníci Medzinárodného maratónu mieru (MMM) v Košiciach s hlasovacím preukazom budú môcť v rámci parlamentných volieb odvoliť v sobotu (30. 9.) priamo v areáli Kulturparku, kde si bežci vyzdvihnú štartovacie čísla. Volebná miestnosť bude v pavilóne November otvorená od 7.00 do 22.00 h.

slovakia

left justify in out

Špeciálny volebný okrsok vzhľadom na konanie sa nedeľňajšieho (1. 10.) maratónu tam zriadila mestská časť Juh. "Pretože nás Maratónsky klub Košice požiadal o možnosť zriadenia volebnej miestnosti v blízkosti registrácie maratóncov, zriadila starostka mestskej časti Košice-Juh Anna Súkeníková osobitný okrsok číslo 21 len pre túto príležitosť," uviedol pre agentúru TASR vedúci organizačného a právneho oddelenia na miestnom úrade Ján Zimmermann. Účasť voličov je v tomto prípade podľa neho ťažké odhadnúť.


Odvoliť tam môžu hlavne účastníci alebo návštevníci MMM, ktorí sa rozhodnú hlasovať po príchode do Košíc mimo svojho bydliska s vybaveným hlasovacím preukazom. Zriadený volebný okrsok bude slúžiť aj pre časť miestnych obyvateľov s príslušným trvalým pobytom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: TASR / František Iván
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies