VIDEO: Izraelská armáda zabila malého chlapca počas demonštrácie

NETKY.SK • 29 August 2021, 08:29 • 2 min
VIDEO: Izraelská armáda zabila malého chlapca počas demonštrácie

JERUZALEM - Zraneniam podľahol v sobotu iba 12-ročný palestínsky chlapec, ktorého minulý týždeň postrelili izraelskí vojaci počas násilností na hranici pásma Gazy.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na palestínske ministerstvo zdravotníctva. Maloletého Palestínčana zasiahla guľka minulý týždeň v sobotu počas demonštrácie pri hraničnom plote, ktorý oddeľuje pásmo Gazy a židovský štát. Na pohrebe sa zúčastnilo približne 100 ľudí.

 

img

 

Nepokoje z 21. augusta si podľa hnutia Hamas, vládnúceho v Gaze, vyžiadali približne 40 zranených vrátane 32-ročného Palestínčana, ktorý svojim zraneniam podľahol v stredu.

 

 

Strelné zranenie utrpel aj jeden izraelský policajt, ktorý je momentálne v kritickom stave. Izraelská armáda uviedla, že ostrou paľbou a ďalšími opatreniami reagovala na palestínskych "výtržníkov", ktorí cez hraničný plot hádzali výbušniny a pokúšali sa ho preliezť.

 

Židovský štát navyše po nepokojoch vykonal v pásme Gazy v sobotu nálety. Izrael opäť letecky útočil na pásmo v noci na utorok, a to v reakcii na zápalné balóny vypustené z Gazy, ktoré spôsobili na juhu krajiny požiare. V sobotu vypukli na hranici Gazy ďalšie protesty, ktoré však boli tentoraz menej násilné.

 

 

V máji viedli Izrael a palestínski militanti z Gazy 11-dňový ozbrojený konflikt, pri ktorom zahynulo v Izraeli 13 ľudí a v Gaze podľa tamojších úradov 255 ľudí.

 

Izrael sprísnil blokádu pásma Gazy v roku 2007 a neskôr sa k nej pridal aj Egypt. Obe krajiny uvádzajú pre toto opatrenie bezpečnostné dôvody.

 

Prečítajte si tiež: Izrael a Hamas sa dohodli na prímerí! Boje si vyžiadali takmer 250 obetí a tisícky zranených

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies