KHL: V Chabarovsku chcú splatiť do 15. decembra všetky dlhy

NETKY.SK • 9 December 2013, 15:38 • 2 min
KHL: V Chabarovsku chcú splatiť do 15. decembra všetky dlhy

CHABAROVSK - Predstavitelia Chabarovského kraja prisľúbili funkcionárom hokejového Amuru Chabarovsk, že do 15. decembra splatí klub všetky dlžoby. Pre R-Sport to potvrdil hlavný tréner východoruského mužstva Jevgenij Popichin. Hokejisti i členovia realizačného tímu dostávajú od začiatku sezóny financie s veľkým meškaním. KHL už požičala klubu peniaze, vďaka ktorým splatil dlhy za september.

slovakia

left justify in out

"Vedenie kraja i gubernátor potvrdili, že všetko sa vyrieši a do 15. decembra sa s nami všetkými vyrovnajú. V princípe každý v klube veril v podobný scenár. Hokej je v Chabarovsku športom číslo jeden. Majitelia nedajú Amuru zomrieť. Viem, že kým ľudia v Chabarovsku milujú hokej, s Amurom bude všetko v poriadku," povedal pre R-Sport Popichin.

Už v piatok disciplinárna komisia Kontinentálnej hokejovej ligy nevyhovela žiadosti trojice hráčov o ukončenie spolupráce s tímom pre nevyplatenie všetkých náležitostí. Jakub Petružálek, Jan Muršak a Alexej Murigyn nedostali mzdu za odvedenú prácu podľa platných kontraktov.

"Keďže Amur čiastočne vyrovnal svoje záväzky, hráči zatiaľ zostávajú súčasťou mužstva z Chabarovska. Prípadom Petružálka sa budeme zaoberať v nasledujúcom týždni, situáciu Muršaka s Murigynom opäť preskúmame v polovici januára 2014," uvádza sa vo vyhlásení na oficiálnom webe KHL. "Som rád, že hráči bojujú aj v tejto ťažkej situácii. Z ľudského hľadiska im rozumiem," doplnil Popichin.

Finančné problémy v Amure vznikli po jesenných povodniach v Chabarovskom kraji. Sponzori totiž nemohli podporovať hokej, ale museli sa venovať financovaniu náhrad škôd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies