KHL: Na listine voľných hráčov bolo až 26 Slovákov

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 16:16 • 2 min
KHL: Na listine voľných hráčov bolo až 26 Slovákov

MOSKVA - Až 26 slovenských hokejistov figurovalo po skončení sezóny 2013/2014 v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) na listine voľných hráčov.

slovakia

left justify in out

Ďalší štyria Slováci boli k 1. máju na zozname obmedzených voľných hráčov (Lukáš Cingeľ v HC Lev Praha, Tomáš Záborský v Ufe a Juraj Mikúš s Jaroslavom Janusom v Slovane Bratislava) a dvaja už podpísali nové kontrakty a vedenie ligy ich už zaregistrovalo (Ján Laco a Peter Podhradský v Donbase Doneck). Ďalší hokejisti spod Tatier nefigurujú ani jednom zo zverejnených zoznamov, pretože už skôr mali kontrakty aj pre ročník 2014/2015 - Tomáš Surový v Diname Minsk, Marcel Hossa v Diname Riga, Juraj Mikuš v HC Lev Praha a viacero hráčov zo Slovana Bratislava.

 

Bez zaregistrovanej zmluvy k 1. máju bolo na trhu voľných hráčov až 15 hokejistov Slovana Bratislava - Milan Bartovič, Mário Bližňák, Lukáš Kozák, Milan Kolena, Roman Kukumberg, Tomáš Matoušek, Michal Miklík, Tomáš Mikúš, Peter Ölvecký, Branko Radivojevič, Tomáš Rusina, Martin Sloboda, Peter Trška, Miroslav Šatan a Andrej Šťastný a štyria českí legionári Miroslav Kopřiva, Michal Vondrka, Tomáš Mojžíš a Martin Škoula. Ďalšími Slovákmi boli Ivan Baranka, Štefan Ružička (obaja naposledy Avangard Omsk), Kristián Kudroč (Barys Astana), Branislav Mezei, Martin Cibák (obaja Viťaz Čechov), Dominik Graňák (Dinamo Moskva), Richard Lintner (Dinamo Minsk), Marcel Haščák (Dinamo Riga), Ivan Švarný (Medveščak Záhreb), Rastislav Špirko (Spartak Moskva) a Tomáš Starosta (Jugra Chanty Mansijsk). Medzičasom sa už Rastislav Špirko, Marcel Haščák a Michel Miklík dohodli na kontraktoch s Chabarovskom, vedenie súťaže ich však ešte musí zaregistrovať. 

 

Správu priniesol oficiálny web KHL. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies