Keňa reagovala na nedávny brutálny útok džihádistov bombardovaním ich bašty

NETKY.SK • 10 Júl 2017, 18:35 • 2 min
Keňa reagovala na nedávny brutálny útok džihádistov bombardovaním ich bašty

NAIROBI - Keňa reagovala bombardovaním bašty extrémistov zo somálskej organizácie aš-Šabáb na ich brutálny útok, pri ktorom prišlo v noci na sobotu o život deväť civilistov.

slovakia

left justify in out

Džihádisti zajali týchto ľudí, ktorým následne odrezali hlavy, čo sa na kenskom území stáva iba ojedinele. K útoku došlo v oblasti, kde iba o tri dni skôr militanti z aš-Šabábu zaútočili na príslušníkov kenských bezpečnostných síl a rozpútali takmer 24 hodín trvajúce boje.

 

Džihádisti zo spomínanej organizácie sa nezriedka ukrývajú v chránenej oblasti Boni na severovýchode Kene neďaleko hraníc so Somálskom. Práve odtiaľ sa potom vydávajú na útoky na kenskom území. Vláda Kene sa ich zo zalesnenej oblasti pokúša vyhnať od roku 2015, po prvý raz však proti ním nasadila vzdušné sily, informovali dnes vládne zdroje.

 

Kenské jednotky sú od roku 2011 súčasťou vyše 22-tisícovej mnohonárodnej mierovej Misie Africkej únie v Somálsku (AMISOM), ktorej cieľom je pomáhať somálskej vláde v boji proti aš-Šabábu. Ten sa medzičasom stal najnebezpečnejšou islamistickou skupinou pôsobiacou v Afrike.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies