KDH plánuje na sneme prijať akčný program Nový November

NETKY.SK • 17 Október 2016, 07:08 • 2 min
KDH plánuje na sneme prijať akčný program Nový November

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratické hnutie by malo 26. novembra na programovom Sneme prijať akčný programový dokument nazvaný Nový November.

slovakia

left justify in out

Predstaví ho na celoslovenskej konferencii 16. novembra, v predvečer Dňa boja za slobodu a demokraciu. Konferencia bude otvorená aj pre verejnosť. TASR to potvrdil predseda KDH Alojz Hlina.

 

Dokument, ktorý vedenie vytvára spolu s členmi, má obsahovať niekoľko priorít hnutia. KDH by malo v materiáli napríklad odmietať nové dane, vyzdvihovať prácu a to, že kto pracuje, nemôže byť chudobný.

 

Hlina verí, že pre svoje plány nájde podporu v strane, hoci na nedávnom sneme sa dostal pre zmeny stanov do sporu s viacerými členmi. "Na poslednom sneme zmenu stanov v článku 2. podporilo 80 percent delegátov. Žiaľ, kvôli úplne neštandardnému kvóru, ktoré je potrebné na zmenu stanov v KDH, ani táto podpora nestačila. Táto obrovská podpora je však povzbudzujúca a zaväzujúca. Pracujeme ďalej," povedal Hlina.

 

Okrem spomínaného snemu a konferencie chystá v novembri KDH aj Gazdovskú konferenciu. Venovaná bude poľnohospodárskej problematike. Účasť podľa Hlinu potvrdil okrem iných aj český minister poľnohospodárstva Marian Jurečka.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies