Kapela Viola Beach vydá nový album

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 14:30 • 2 min
Kapela Viola Beach vydá nový album

BRATISLAVA - Vydavateľstvo Fuller Beans Records uvedie 29. júla na trh album anglickej indierockovej kapely Viola Beach, ktorej členovia zahynuli vo februári pri autonehode vo Švédsku. Eponymná nahrávka bude obsahovať deväť skladieb vrátane už skôr zverejnených singlov Swings And Waterslides a Boys That Sing.

slovakia

left justify in out

"Sme nesmierne hrdí na všetko, čo chlapci za taký krátky čas dosiahli. Craig, Jack, Kris, River a Tom spoločne zdieľali veľkú vášeň, talent a oddanosť hudbe. Veríme, že najlepším spôsobom, ako osláviť životy našich synov, je vydať album s ich skladbami. Toto je ich odkaz a sme hlboko presvedčení, že chlapci by chceli, aby svet počul ich tvorbu, do ktorej dali všetko. Boli iba na začiatku kariéry a týchto deväť skladieb zložili preto, aby si ich mohli ľudia vypočuť. Dúfame, že vám prinesú toľko radosti, koľko si jej chlapci užili, keď ich skladali a nahrávali," uviedli vo vyhlásení rodinní príslušníci členov kapely.


Tragická nehoda sa stala 13. februára nadránom neďaleko Štokholmu, keď sa kapela vracala z vystúpenia na festivale Where is the Music?, ktoré bolo ich vôbec prvým koncertom mimo Veľkej Británie.

 

Podľa vyšetrovateľov vodič nerešpektoval svetelnú signalizáciu, obehol stojace vozidlá, pričom auto prerazilo dvoje bariér na zdvíhacom moste a následne padalo viac ako 25 metrov do vody. Stredná časť mosta bola v tom čase nadvihnutá, aby cez kanál pod ním mohla preplávať loď.

 

V aute boli členovia skupiny Kris Leonard (gitara, spev), River Reeves (gitara), Tomas Lowe (basgitara) a Jack Dakin (bicie) a ich manažér Craig Tarry. V krvi šoféra, ktorého meno nezverejnili, neobjavili stopy alkoholu alebo drog. Telá zosnulých neskôr previezli do Anglicka, kde ich úrad koronera vydal rodinným príslušníkom, aby ich mohli pochovať. V ich rodnom Warringtone potom začiatkom apríla usporiadali spomienkový koncert.


Viola Beach vznikli v roku 2013 a vlani vydali spomínaný debutový singel Swings And Waterslides, pričom vystúpili napríklad na festivaloch v Readingu a Leedsi. Na ich úmrtie na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter zareagovali okrem iných frontman kapely Travis Fran Healy či Ross Jarman z The Cribs. Formáciu si 2. apríla vo Warringtone uctia špeciálnym koncertom. Výťažok z predaja vstupeniek venujú organizátori rodinám zosnulých.


Tracklist albumu Viola Beach - Viola Beach:


01 Swings And Waterslides
02 Like A Fool
03 Go Outside
04 Cherry Vimto
05 Drunk
06 Really Wanna Call
07 Call You Up
08 Get To Dancing (BBC Session)
09 Boys That Sing


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies