Kane môže získať Zlatú kopačku, tvrdí Sheringham

NETKY.SK • 1 Jún 2016, 10:35 • 2 min
Kane môže získať Zlatú kopačku, tvrdí Sheringham

LONDÝN - Pre bývalého anglického futbalového reprezentanta Teddyho Sheringhama je jeho krajan Harry Kane horúcim adeptom na zisk Zlatej kopačky určenej najlepšiemu kanonierovi blížiaceho sa záverečného turnaja majstrovstiev Európy vo Francúzsku. Dvadsaťdvaročný zakončovateľ Tottenhamu Hotspur bol s 25 gólmi najlepším strelcom Premier League 2015/2016.

slovakia

left justify in out

"Keď nadviaže na svoju formu z uplynulej sezóny, jednoznačne bude vážnym kandidátom. Páči sa mi jeho všestrannosť. Ak zopárkrát skóruje v skupinovej fáze a Anglicko dostane prijateľného protivníka v úvode vyraďovacej fázy, ocitne sa v úzkom okruhu adeptov na túto trofej," citoval Eurosport UK 50-ročného Sheringhama. Na predchádzajúcom kontinentálnom šampionáte v Poľsku a na Ukrajine 2012 malo až šesť najlepších strelcov na konte po tri góly - Mario Mandžukič, Mario Gómez, Mario Balotelli, Cristiano Ronaldo, Alan Dzagojev a Fernando Torres.

Niekdajší 51-násobný reprezentant Anglicka (11 gólov) by Kana rád videl na ihrisku spoločne s Waynom Rooneym, ktorý obhospodaruje veľký priestor a zďaleka nie je takým gólovým "zabijakom" ako kedysi. Viac pomáha pri bránení a pripravuje šance spoluhráčom. "Neprotežujem môj bývalý klub Tottenham, ale dáva mi to väčší zmysel. Jamieho Vardyho by som nechal na lavičke. Za predpokladu, že tréner Roy Hodgson zvolí rozostavenie 4-4-1-1 alebo 4-3-3, potrebujete jedného čistokrvného strelca, ktorého hlavnou úlohou bude dávať góly. Ak budú na trávniku takí dvaja, operovali by v rovnakom priestore," doplnil Sheringham.

Anglicko bude 20. júna v Saint-Étienne posledným súperom Slovenska v základnej B-skupine ME 2016. Šampionát vo Francúzsku odštartuje 10. júna. V "béčku" sa predstavia aj Rusko a Wales.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies