Poradca Donalda Trumpa sľubuje, že prípadné odovzdanie moci prebehne bez problémov

NETKY.SK • 17 November 2020, 10:33 • 2 min
Poradca Donalda Trumpa sľubuje, že prípadné odovzdanie moci prebehne bez problémov

Niektorí ľudia z okruhu úradujúceho amerického prezidenta už začínajú pripúšťať, že Donald Trump prehral v prezidentských voľbách.

slovakia

left justify in out

Jeho bezpečnostný poradca dal sľub, že ak sa potvrdí, že kandidát demokratov demokraticky vyhral, prebehne bezproblémové odovzdanie moci Joeovi Bidenovi.

 

 

Ako píše poľský denník Gazeta Wyborcza, niektorí bývalý spolupracovníci súčasného šéfa Bieleho domu označujú Trumpovo správanie po skončení prezidentských volieb, keď sa pár hodín po zavretí volebných miestností označil za jasného víťaza, za šialené a nebezpečné.

 

Boj za Donalda Trumpa prebieha aj na uliciach amerických miest. Najnovšie počas demonštrácie, ako dodáva poľský denník, policajti zadržali 21 protestujúcich.

 

Úradujúci americký prezident obviňuje demokratov zo snahy zmanipulovať voľby a pripísať ich dominanciu Joeovi Bidenovi. Na twitteri Trump napísal: „Radikálne ľavicoví demokrati, spoločne so svojím partnerom, Fake News Media, skúšajú ukradnúť nám voľby. Nedovoľme im to!“

 

 

Menovanie nového, alebo staronového prezidenta sa má odohrať 20. januára. Dovtedy musia byť známe výsledky. Nie je jasné, ako sa rozhodnú súdy v prípadoch niektorých žalôb, ktoré na voľby podali republikáni Donalda Trumpa.

 

Robert O´Brien, ktorý radí Trumpovi v otázkach bezpečnosti, však dáva jasný sľub, že ak pôjde o víťaznú kandidatúru Bidena, čo sa teraz tak javí, tak „Národná bezpečnostná rada zabezpečí veľmi profesionálne odovzdanie agendy. O tom nie sú žiadne pochybnosti“.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies