V Južnej Kórei môžete dosiahnuť vek 2 rokov len dve hodiny po narodení

NETKY.SK • 12 Apríl 2019, 16:38 • 2 min
V Južnej Kórei môžete dosiahnuť vek 2 rokov len dve hodiny po narodení

DAJDŽON - V Južnej Kórei sa narodilo dieťa, ktoré dve hodiny po narodení malo už dva roky. Nejedná sa o žiadny experiment, ani fámy.

slovakia

left justify in out

V tejto krajine sa to ale nepovažuje za nič nezvyčajné. Dievčatko prišlo na svet koncom roka iba dve hodiny pred príchodom toho nového. Vďaka asi najzvláštnejšiemu systému výpočtu veku na svete, majú juhokórejské deti  jeden rok v deň svojho narodenia, a ďalší rok sa im pripočíta v prvý deň nasledujúceho roka, teda 1. januára. Po tomto zistení má dievčatko naozaj dva roky len pár hodín po svojom narodení. V krajine táto tradícia zaužívaná už stovky rokov, no zákonodarcovia už pracujú na jej zmene. Nielen podľa nich je totiž súčasný spôsob udávania veku už zastaralý.

 

img

 

No a pokračujeme. Hodinu po narodení dcérky oznámila matka Lee túto radostnú správu cez sociálne siete. "O hodinu neskôr, keď sa začal Nový rok, mi telefonovali znova, aby mi pogratulovali k dvom rokom mojej dcéry," uviedla Lee, ktorá má 32 rokov medzinárodne, avšak v Južnej Kórei má už 34 rokov.

 

Pôvod tohto systému na vypočítanie veku nie je známy. Naskytá sa tu však hneď niekoľko teórii. Mať jeden rok ihneď po narodení môže mať súvis s časom, ktorý dieťa strávi ešte v bruchu matky, alebo dokonca so starovekým ázijským systémom, ktorý nepoznal číslo nula.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies