Prehľad politických strán: Slovenská národná strana (SNS)

NETKY.SK • 8 November 2019, 20:00 • 2 min
Prehľad politických strán: Slovenská národná strana (SNS)

BRATISLAVA - V predstavovaní strán pred voľbami 2020 pokračujeme. Tentoraz sa zameriame na vládnu SNS. Je najstarším politickým subjektom na Slovensku. Jej vznik sa traduje od 6.júna 1871. Moderná SNS bola znovu obnovená 7.marca 1990 jej zaregistrovaním na ministerstve vnútra SR

slovakia

left justify in out

Slovenská národná strana (SNS) je národne orientovanou, konzervatívnou, stredo-pravou stranou opierajúcou sa o európsko-kresťanský hodnotový systém, s tromi programovými piliermi – národným, kresťanským a sociálnym. SNS nadväzuje na cyrilo-metodskú, štúrovskú a memorandovskú štátotvornú tradíciu a líniu štátno-právnych úkonov vedúcich k zvrchovanosti slovenského národa a suverenite Slovenskej republiky.

 

img

 

Poslaním strany je zjednocovať Slovákov doma i v zahraničí do národnej pospolitosti, presadzovať ich právo na národnú a štátnu zvrchovanosť, dvíhať povedomie a sebavedomie slovenského štátotvorného národa, chrániť integritu, nezávislosť, suverenitu a dobré meno Slovenska, vyvíjať úsilie o ekonomické, kultúrne a sociálne povznesenie samostatnej Slovenskej republiky. SNS zdôrazňuje primeranú štátnu ochranu národným hodnotám, národnej kultúre a jazyku.

 

img

 

Súčasným predsedom strany je Andrej Danko (predseda NRSR) a posty podpredsedov zastávajú v poradí Jaroslav Paška, Eva Smolíková, Gabriela Matečná (ministerka pôdohodpodárstva a rozvoja vidieka), Anton Hrnko, Štefan Zelník, Cyril Leško, Stanislav Kmec.

 

img

 

Program strany

Na hlavnej stránke Slovenskej národnej strany je uvedený volebný program pre silný štát 2016 – 2020, kde je v 12-tich bodoch opísaný ideál štátu, aký si strana predstavuje. Slovensko by malo byť národný, celistvý, zvrchovaný, sociálny, zdravý, vzdelaný, ekonomicky zdravý a efektívny, ekologický, právny, kultúrny, bezpečný a na záver sa spomína ešte zahraničná politika štátu.

 

img

 

Slovenská republika je podľa predsedu strany Andreja Danka na začiatku tretej dekády svojej samostatnej existencie. "Naša vlasť je stále mladá a zraniteľná. Slováci sú starým európskym národom s mladým európskym štátom. Orlica, ktorú má naša strana v znaku, vždy bráni svoje rodné hniezdo. Rovnako tak my, národniari, milujeme, budujeme a chránime našu vlasť, naše Slovensko. Prejavujeme tým úctu našim slávnym predkom", vyjadruje sa predseda SNS vo volebnom programe.  

 

img

 

Ten sa snaží o rozvoj svojho posolstva, ktoré čerpá zo základných vlasteneckých dokumentov strany - Popradského memoranda a Košických programových téz. Slovenská národná strana je najstarším politickým subjektom Slovákov a preto vždy citlivo vníma aktuálne potreby slovenského života. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies