Od pondelka na Slovensku zostanú už len jediné dva čierne okresy. Pozrite sa ako vyzerá covid automat

NETKY.SK • 6 Apríl 2021, 21:44 • 2 min
Od pondelka na Slovensku zostanú už len jediné dva čierne okresy. Pozrite sa ako vyzerá covid automat

Situácia na Slovensku sa mierne zlepšuje. Od budúceho týždňa budú mať podľa regionálnej charakteristiky COVID-automatu čiernu farbu už len dva okresy.

slovakia

left justify in out

 Štvrtý stupeň varovania bude platiť pre Poprad a Kysucké Nové Mesto. Slovensko ako celok zostáva naďalej v čiernej farbe. 

 

"Pod hranicou 3000 hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 sme už niekoľko dní, ak udržíme pozitívny vývoj poklesu v číslach, postupne sa Slovensko môže prepnúť do tzv. bordovej farby už 19. apríla," uviedla hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Kolektívnu imunitu by sme mohli dosiahnuť do konca júna

Očkovanie v našej krajine plynule pokračuje. Aktuálne je aplikovaných 1 022 654 dávok, druhú dávku už dostalo 263 913 ľudí. Očkuje sa plynule aj v zariadeniach sociálnych služieb. V 74-percentách týchto zariadení je už aplikovaná prvá dávka očkovacej látky, druhou dávkou sa už očkovalo v 44 percentách. Uvádza sa tak v správe na stránke Ministerstva zdravotníctva.


Vakcíny postupne prichádzajú na Slovensko. Do konca apríla očakávame 292 500 očkovacích dávok od spoločnosti Pfizer a Biontech, 80 400 dávok od Moderny, 200 000 od Astra Zenecy a koncom apríla 26 400 dávok od Johnson & Johnson.

 

img

 

V 4. stupni varovania zostanú okresy Kysucké Nové Mesto a Poprad.

 

V 3. stupni varovania budú okresy: Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Bytča, Čadca, Detva, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Ilava, Krupina, Levoča, Lučenec, Martin, Michalovce, Myjava, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Pezinok, Poltár, Považská Bystrica, Prešov, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Ružomberok, Senica, Snina, Stará Ľubovňa, Trenčín, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Vranov nad Topľou, Žiar nad Hronom, Žilina, Zvolen.

 

V 2. stupni varovania budú okresy: Banská Štiavnica, Bardejov, Bratislava, Brezno, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Kežmarok, Komárno, Košice, Košice-okolie, Levice, Liptovský Mikuláš, Malacky, Madzilaborce, Nitra, Piešťany, Prievidza, Rožňava, Sabinov, Šaľa, Senec, Skalica, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trebišov, Trnava, Veľký Krtíš, Žarnovica

 

V 1. stupni varovania budú okresy: Nové Zámky a Zlaté Moravce



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona